Via Trasilvanica vă invită se ne plimbăm la Roadeș cu actorul Marcel...

Via Trasilvanica vă invită se ne plimbăm la Roadeș cu actorul Marcel Iureș, copozitorul Peter Maffay și Michael Schmidt

0 97

Proiectul Via Transilvanica, derulat de Asociația Tășuleasa Social vă invită în data de 24 Iulie 2019, orele 15.00, în localitatea Roadeș, județul Brasov, la sediul Fundației Peter Maffay începând cu ora 16.50, pentru a păși împreună 3 kilometri din traseu, de la Bunești în direcția localității Criț, demers care vă va oferi prilejul de a admira frumusețea locurilor și de a ne bucura de ospitalitatea localnicilor.

,, Am deosebita plăcere să vă invit la inaugurarea unei noi porțiuni din Drumul Via Transilvanica și cu această ocazie să parcurgem impreună o mică parte din acest traseu. (…) Voi avea onoarea să fiu gazda Dvs. împreuna cu Peter Maffay, cunoscutul compozitor și interpret german, originar din comuna Roadeș, actorul Marcel Iureș, membru al board-ului Tășuleasa Social și Michael Schmidt, fondatorul Fundației Schmidt.

Împreună cu gazdele noastre, reprezentanți și oficialități locale și naționale, voluntari internaționali și naționali, mass media națională și internațională și cu ajutorul Dumneavoastră vom face cunoscut noul “Camino de România” pe plan mondial pentru a promova valorile țării noastre”, spune Alin Uhlmann Ușeriu, președintele Asociației Tășuleasa Social

Proiectul urmărește marcarea și amenajarea unui drum turistic și pelerinaj de 1000 km care pornește de la Drobeta Turnu Severin, străbate Transilvania și se încheie la Putna în Bucovina.

Scopul proiectului este de a pune în valoare bogățiile cultural-istorice și naturale ale României, cu impact deosebit asupra comunităților locale și cu ecou international. Fiind un traseu public de lungă distanță, este destinat tuturor iubitorilor de drumeție, natură și sport, care vor putea sa îl străbată călare, la pas ori cu bicicleta.

Via Transilvanica străbate zece județe, zone de mare importanță culturală, istorică și naturală, fiind în acelasi timp un adevărat catalizator pentru culturile care coexistă de secole în România.

Program:
Locații: Roadeș, Bunești, Criț
Transport: mijloace de transport, mers pe jos
15:00 – 15:30 Primirea invitaților la Roadeș, la Casa Tabaluga – primirea se va face de către Peter Maffay, Marcel Iureș și Alin Uhlmann Ușeriu: prezentare Tășuleasa Social și proiectul Via Transilvanica

Adresa: Fundația Tabaluga
Strada Principală nr.1, DC29 Roadeș, 507038, România
15:50 – 16:00 Montarea unei borne kilometrice la Roadeș
16:00 – 16:20 Deplasare la Bunești cu mijloace de transport
16:20 – 16:45 Cuvînt de primire din partea domnului Primar și al Consiliului Județean, urmate de montarea bornei din localitatea Bunești.
16:50 Pornire pe jos de la Bunești la Criț, montare bornă la Criț
18:00 Conferință de presă la Casa Krauss din Criț, cu tema “Via Transilvanica în județul Brașov”.

Vor lua cuvântul domnul Michael SCHMIDT, Peter MAFFAY, domnul Steven VAN GROENINGEN și reprezentanții a mai multor țări, invitați la eveniment.

19:00 Cină la Casa Krauss la Criț
Confirmări până în 19 Iulie 2019
Ana Szekely – Director executiv, e-mail: asociatia@tasuleasasocial.ro, tel: +40 741 545 201

Iulian Rinder

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.