Vești bune pentru iubitorii naturii : Proiectul „DN1 – Traseu de Bun-Simț...

Vești bune pentru iubitorii naturii : Proiectul „DN1 – Traseu de Bun-Simț Turistic” continuă cu reamenajarea parcării de la Cotul Donului (DN 1)

0 107

Cu sprijinul unei firme private, în curând, o nouă parcare de Bun-Simț Turistic va fi amenajată pe DN1, în zona cunoscută sub numele de ,,Cotul Donului”, la coborârea dinspre Predeal către Brașov, km 148 +064.

Saptămâna viitoare, cu ajutorul Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Brașov, vor începe lucrările de reamenajare a parcării. Parcarea de la Cotul Donului va fi reamenajată cu coșuri de gunoi pentru colectarea selectivă a deșeurilor aruncate iresponsabil de unii particpanți la trafic și panouri informative, menite să atragă atenția celor care ajung în parcare, asupra importanței unui comportament civilizat în parcări și pe drumurile publice.
Șantierul de reamenajare a parcării va fi deschis săptămâna viitoare, iar lucrările de reamenajare vor dura 15 zile lucrătoare.

Acest proiect este realizat în parteneriat cu DRDP Brasov, administratorul legal al DN 1, pe tronsonul București – Sibiu. ,,Proiectul ,,DN1, Traseu de Bun-Simț Turistic” a apărut ca o necesitate, majoritatea coșurilor de gunoi fiind fie vandalizate, fie distruse de animalele sălbatice prezente în zonă. DRDP Brașov ecologizează parcările de pe Drumurile Naționale administrate de cel puțin două ori pe săptămână, însă, în perioadele de vârf, aproape că nu fac față volumului mare de deșeuri aruncate iresponsabil de unii participanți la trafic.
Montarea coșurilor de gunoi reprezintă o soluție civilizată pentru depozitarea deșeurilor și sperăm că, așa cum s-a întâmplat în cazul celorlalte parcări reamenajate deja, să reducă semnificativ volumul deșeurilor care ajung în natură”, au spus responsabilii proiectului.

D.D,

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.