Veste buna: termenul limita pentru proiectele SAPARD a fost prelungit

Veste buna: termenul limita pentru proiectele SAPARD a fost prelungit

0 89

Termenele de plata pentru proiectele de investitii contractate in anul 2006 in cadrul Programului SAPARD pentru masurile 1.1 „Imbunatatirea prelucrarii si marketingului produselor agricole si piscicole”, 3.1 „Investitii in exploatatiile agricole” si 3.4 „Dezvoltarea si diversificarea activitatilor economice care sa genereze activitati multiple si venituri alternative”, care aveau ca termene de plata in anii 2007 si 2008, au fost prelungite pana la data de 31 decembrie 2009 inclusiv, pentru a permite finalizarea acestor proiecte si continuarea procesului de reforma a sectorului agroalimentar.
Guvernul a aprobat in sedinta de astazi o Ordonanta de Urgenta pentru modificarea in acest sens a art. 5 din Ordonanta de Urgenta a Guvernului nr. 59/2006 privind asigurarea de la bugetul de stat a cofinantarii publice nerambursabile pentru proiectele de investitii din cadrul Programului SAPARD, aprobata cu modificari prin Legea 473/2006.
Masura a fost decisa avand in vedere ca peste 55% din proiecte sunt in curs de executie. Majoritatea proiectelor sunt complexe si au activitati de constructii montaj pentru care duratele de executie sunt mai mari de un an si sunt conditionate de timpul favorabil executarii acestora (15 martie – 15 noiembrie).

Bianca Sorescu

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.