Vernisaj la Muzeul de Etnografie din Brasov

Vernisaj la Muzeul de Etnografie din Brasov

0 75

La Muzeul de Etnografie din Brasov a avut loc marti, 26 iunie 2007, vernisajul expozitiei itinerante de fotografii a etnologului francez Jean Cuisenier. Organizatorii expozitiei sunt Muzeul de Etnografie din Brasov, Muzeul Taranului Roman din Bucuresti si Universitatea „Otto Friedrich” din Bamberg si Fr?nkisches Freilandmuseum din Bad Windsheim – Germania.


Etnologul francez a facut cercetari repetate in Romania in anii 1970 si 1990.
Evenimentul este dedicat aniversarii a 80 de ani de viata a profesorului Jean Cuisenier, un elogiu adus de etnologii si antropologii romani contributiei exceptionale a marelui cercetator european la imaginea culturii traditionale romanesti in Europa.


Jean Cuisenier a lucrat alaturi de Raymond Aron si a fost solicitat de Claude Levi-Straus si Andre Malraux sa organizeze Muzeul National de Arte si Traditii Populare si Centrul de Etnologie Franceza. El a cercetat mai multi ani folclorul roman, demers finalizat cu aparitia unor carti ca „Memoria Carpatilor. Romania milenara”: o privire interioara, care a adunat intre coperti peste 30 de ani de cercetari de teren in Romania.


Zonele etnografice cercetate, ilustrate in fotografiile expuse la Muzeul de Etnografie din Brasov sunt Maramures, Bucovina si Oltenia.


?


Laura Moise

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.