Verificari la CJAS Brasov

Verificari la CJAS Brasov

0 55

In urma unei sesizari, un procuror al Parchetului de pe langa Tribunalul Brasov a solicitat conducerii institutiei documente privind acreditarea unor sectii din spitalele private din oras. La Brasov, actul medical privat a primit in acest an 8% din finantare, in timp ce 92 de procente au mers catre sistemul spitalele din sistemul de stat.
Parchetul de pe langa Tribunalul Brasov a demarat miercuri, in urma unei sesizari, o actiune cu caracter nepenal care vizeaza acreditarea unor sectii din anumite unitati spitalicesti private. Procurorul a ridicat cateva inscrisuri si va analiza daca exista indicii care sa conduca la vreo fapta penala.
Casa de Asigurari de Sanatate primeste de la Guvern in fiecare an o fila de buget direct repartizata pe serviciile de asistenta medicala cu care casa are incheiate contracte. Exista, spre exemplu, fila de buget pentru asistenta primara, asistenta spitalicesca sau asistenta de transport sanitar. In ceea ce priveste asistenta spitaliceasca, actele medicale private sunt finantate in proportie infinit mai mica fata de actele medicale din spitalele de stat. Actiunea procurorilor in cazul pe care il verifica la CAS Brasov este o lucrare adiacente fara caracter penal. In cazul in care se va descoperi existenta unor aspecte care contravin grav legii se va incepe cercetarea penala.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.