VeresToy Story – povesti din Padurea Coalitiei

VeresToy Story – povesti din Padurea Coalitiei

0 112

La Brasov, liderii PD-L si UDMR tocmai au anuntat ca au incheiat, dupa discutii „calme si civilizate”, negocierile pentru sefia deconcentratelor locale. Brasovul se numara printre cele opt judete din tara in care maghiarii au reusit sa obtina un post de subprefect, in locul fostului pesedist Emil Nita, care va fi ocupat cel mai probabil de vicepresedintele Camerei de Comert si Industrie Brasov, Carol Ambrus. Vizita in Moldova a presedintelui Romaniei si a unei bune parti din Cabinet a impiedicat ieri emiterea Hotararii de Guvern pentru desemnarea noului subprefect. In curand se vor cunoaste si celelalte posturi din administratie negociate cu partenerii maghiari, dintre care unul va fi in Inspectoratul Scolar Judetean.
Mult mai interesante decat mizilicurile locale sunt posturile pe care le-au prins sustinatorii unguri ai Guvernarii la nivel central. Verestoy Attila, starostele padurilor din Romania, ar spune ca aschia udemerista n-a sarit deloc departe de trunchiul pedelist dupa ce s-au cioplit figurinele (sau figurantii?) care vor ocupa fotoliile ravnite. Doar Finantele si Transporturile sunt ministerele unde partenerii de Coalitie nu au reusit sa obtina posturi de subsecretari de stat, din cele opt ministere la care le-au cerut. Nici la agentii nu stau rau: au prins Garda Financiara, Garda de Mediu si „Apele Romane”. A fost cat pe ce sa ia un aeroport international, dar a trebuit sa se multumeasca in final cu sefia Tarom.
Ultima izbanda este deblocarea Statutului minoritatilor din Camera Deputatilor, unde zace de trei ani, si rediscutarea lui cat mai curand in Parlament, unde Guvernul se va ingriji sa aiba mari sanse sa si treaca.
O evolutie remarcabila a gradului de satisfacere a pretentiilor partenerilor maghiari dintotdeauna ai Puterii, de la placutele bilingve la statutul minoritatilor, trecand prin adoptarea invatamantului in limba maghiara. „O schimbare de mentalitate”, a definit actuala situatie acelasi Verestoy – Cherestoy, tragand la rindea ultimele asperitati ale relatiilor dintre partenerii portocalii si maghiari pe tema impartirii judicioase a posturilor.
Dar coabitarea profitabila nu a luat inca sfarsit, asa cum tot Verestoy anunta, intervievat de un cotidian central pe tema negocierilor rodnice cu pedelistii. „Capitolul nu s-a incheiat” a zis senatorul UDMR. Presimt ca ceva il asteapta pe Traian Basescu la intoarcerea din Moldova. Cand va trebui, probabil, sa revina asupra discursurilor antologice de mai an, cand le spunea maghiarilor ca in Tinutul Secuiesc va fi tot atata autonomie cat la Caracal.
Daca partenerii unguri continua sa pluseze la pokerul negocierilor cu PD-L, cred ca urmeaza o vizita prezidentiala la Caracal.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.