Verdis – program de educatie si informare ecologica la Brasov

Verdis – program de educatie si informare ecologica la Brasov

0 188

Elevii din Brasov au dat dovada de spirit ecologist si s-au apucat sa stranga deseuri pentru a trai intr-un mediu mai curat si mai sanatos.
Proiectul caruia acestia s-au alaturat s-a referit la colectarea selectiva a deseurilor si reciclarea lor. In cadrul acestui eveniment, copiii din Brasov au fost informati si educati cu privire la colectarea ecologica a gunoaielor.
Cinci scoli din Bucuresti, Brasov, Cluj, Galati si Iasi au fost premiate pentru cele peste 100 de tone de deseuri pe care au reusit sa le stranga impreuna in cadrul proiectului „Verdis”, lansat de asociatiile MaiMultVerde si Eco Tic. Proiectul a debutat in ianuarie 2009 cu o competitie de colectare selectiva si reciclare a deseurilor la care au luat parte elevii a 20 de scoli si licee din Romania.
Asadar, colegiul „Andrei Saguna” si-a adjudecat marele premiu concurand cu mai multe scoli si licee din oras.
Cu ajutorul elevilor si a comunitatii locale, sagunistii au reusit sa colecteze cea mai mare cantitate de deseuri de echipamente electrice si electronice (DEEE) stransa in concurs la nivel national, peste 3,5 tone.
Rezultatele in Brasov au fost cu adevarat impresionante: Scoala nr. 5 Brasov, Scoala nr. 6 Sacele, Liceul Andrei Saguna si Liceul Ioan Mesota au reusit sa adune in total 190 kg hartie, 10 kg plastic, 5578 kg DEEE.
Derulat sub sloganul „Colecteaza si castigi un mediu sanatos”, proiectul VERDIS a demarat la inceputul anului in douazeci de scoli din Bucuresti, Brasov, Cluj, Iasi si Galati ca un program de educatie si informare ecologica destinat elevilor de liceu si gimnaziu. In prima etapa a proiectului (ianuarie-aprilie 2009) scolile au intrat intr-o competitie de colectare selectiva (hartie, plastic si DEEE – deseuri de echipamente electrice si electronice) si de informare a comunitatilor locale despre beneficiile colectarii selective si ale unui comportament prietenos fata de mediu.
Urmatoarea etapa a concursului va fi una inter-judeteana si se va desfasura in luna mai. Cele cinci scoli ramase in concurs vor strange in continuare deseuri electrice si electronice, vor promova local proiectul si vor concepe si realiza, in echipa, un „Caiet Verde” al scolii – un set de instructiuni si sfaturi pentru ca scoala lor sa poata deveni un loc prietenos fata de mediu.
In ultima etapa a proiectului va avea loc si un concurs foto, pe tema protectiei mediului. Jurizarea celei de a doua etape si evenimentul final al proiectului vor avea loc la Bucuresti, in luna iunie. Premiul cel mare va consta intr-o noua sponsorizare, de 3000 de euro, pentru scoala cu cele mai impresionante rezultate.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.