Veniti sa luati lumina!

Veniti sa luati lumina!

0 306

Vineri, 23 martie 2007, ora 11:30, in cadrul Targului International de Carte si Muzica din Brasov, sala Aula Magna a Universitatii Transilvania din Brasov, are loc lansarea discului intitulat „Veniti Sa Luati Lumina!”, dialog intre muzica si poezia religioasa cu grupul vocal Anatoly din Brasov si poetul Adrian Munteanu. Producator Libris Brasov.


Discul cuprinde lucrari ale compozitorilor Gheorghe Cucu, Gheorghe Ghiulamila, Gavriil Musicescu, Gheorghe Danga, Ciprian Porumbescu, Paul Constantinescu, Dimitrie Bortneanschi,? Nicolae Lungu, Ion Ghica Comanesti, Constantin Aron si sonete religioase scrise si interpretate de poetul brasovean Adrian Munteanu.


Grupul vocal Anatoly, format din Andrada Modiga-conducator muzical, Gabriel Baciu si Ciprian Cucu, s-a infiintat in anul 2000 la Biserica Ortodoxa „Schimbarea la fata” din Bran-centru. Pana in prezent Anatoly a sustinut numeroase concerte si recitaluri, a realizat imprimari radio si TV, atat in tara cat si in strainatate; a inregistrat cinci compact discuri ce cuprind lucrari din repertoriul romanesc si universal dintre care „Dumnezeiasca Liturghie a Sf. Ioan Gura de aur” a fost?propus in anul 2006 pentru Premiile Academiei Romane.


Calitatea interpretarilor tertetului a fost recunoscuta prin obtinerea Marelui Premiu la Concursul National de Muzica Sacra „Cu noi este Dumnezeu”- editia a XVII-a (Orastie, decembrie 2006).


Pentru ravna muzicala cu care au slujit pana acum valorile religiei ortodoxe, Inalt Prea-Sfintia Sa Dr. Laurentiu STREZA, Mitropolit al Ardealului, aratandu-si pretuirea, le-a adresat urmatoarele aprecieri: „Va ofer acest Act de Cinstire spre a fi un imbold pentru o si mai mare ravna crestina in marturisirea si apararea credintei noastre ortodoxe stramosesti si mai mult decat atat, binecuvantarea mea pentru tot ceea ce faceti”.


?Pentru mai multe detalii, va asteptam Vineri, 23 martie 2007, ora 11:30, la sala Aula Magna a Universitatii Transilvania din Brasov.


Persoana de contact:


Gabriel Baciu


0727 847 810


anatoly4@gmail.com


www.anatoly.ro

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.