Venirea Papei Francisc la Șumuleu Ciuc a adus un număr record de...

Venirea Papei Francisc la Șumuleu Ciuc a adus un număr record de credincioși!

2 215

Dealul de Șumuleu Ciuc a prins viață și culoare mai mult ca niciodată. Ploaia și temperaturile montane scăzute nu i-au împiedicat pe credincioși să vină în întâmpinarea Papei Francisc.
La mesa organizată la sanctuarul marian din Șumuleu Ciuc au participat, riguros verificati si…numarati  doar 85.000 de mii de pelerini, secui, români, maghiari, dar și  numerosi străini veniți din cele mai îndepărtate colțuri ale lumii. 
Sigur, nu aveau cum fi …un Milion, cat anuntzasera halucinant organizatorii, că au fost prezenti anul trecut ! Si nici 700.000 cât, de asemenea hiperbolant, tot organizatorii anticipau ca vor fi prezenti la sosirea Papei! Pur si simplu deoarece nu aveau unde sa incapă pe Dealul Sumuleului… 

Asa ca de-acum inainte autoritatile locale s-o lase mai moale cu vehicularea unor asemenea… mase uriase de presupusi participanti. Numai buni sa „voteze” infiintarea unui presupus Tinut Secuiesc! Căci chiar si 700.000 inseamnau  aproape… doua treimi din numarul total al maghiarilor din toata Transilvania, restul de 7 milioane fiind ROMANI, inclusiv Catolici si greco-catolici !

Potrivit informațiilor de la nivelul Comitetului Interministerial pentru Securitate „Vizită Papa Francisc 2019”, doar aproximativ 14.000 de persoane dintre cele care au intrat în România în ultimele patru zile, au declarat că vor participa la pelerinajul de la Șumuleu Ciuc. 
Sosirea Papei Francisc în mijlocul pelerinilor cu papamobilul a fost prilej de aplauze și urale. Oamenii care așteptau răbdători, s-au luminat la față la vederea suveranului potif. Papa Francisc le-a făcut cu mână la rândul sau tuturor, zâmbitor și încântat de primirea calduroasa de care a avut parte si în jud. Harghita.
Pe Dealul Şumuleu Mic, se desfășoară în fiecare an tradiţionala liturghie de Rusalii Histos s-a înălțat!

Hristos s-a inaltat! Adevarat ca s-a inaltat!

COMENTARII

 1. Pai cine Dreaku, Doamne iarta-ne , dadea crezare unor asemenea cifre?
  Oare de ce ne tot speriem sa le punem ungurilor oglinda infatza:”
  Oameni buni,conationalii nostrii dragi,nu sunteti decat 6,1% din populatia
  Romaniei!! Adica cam cati ROMANI ramasesera intre granitele Ungariei actuale
  dupa Tratatul de la Trianon!!Pe care il contestati cu nesimtire!!

 2. De la 85.000 participanti , numarati corect in acest an, pana la…milionul bisericilor catolice
  vehiculat anual pana acum ,parca e o cale…

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.