Veni, vidi…plecati!

Veni, vidi…plecati!

0 187

Aceasta a fost, din nou sfidand in primul rand bunul simt, Elena Udrea, ieri, la Comisia parlamentara de ancheta in cazul ministrului Turismului.
Ea a aparut, s-a certat sfidand Comisia si nelasandu-l pe presedintele acesteia sa vorbeasca atunci cand nu-i mai convenea ce spunea acesta, s-a ridicat cand a vrut ea, a chemat liftul si a plecat. Pe buze a avut tot timpul, ca inghetat acolo, un zambet nici macar neplacut in cadrul fatadei bine zugravite, dar cine a avut intuitia sa-i priveasca, la prim-planuri, ochii, a putut citi in ei sfidare aroganta, ura, nepasare, indolenta, incapatanare, si as putea continua asa inca multe randuri din articol.
Elena Udrea a ajuns la Comisie la ora 12,28. A venit, a stat o jumatate de ora si a plecat. Intocmai ca data trecuta. Da, este vorba de ministrul Turismului, Elena Udrea, cea care cheltuieste banii stransi din impozitele si birurile cu care suntem coplesiti, cea care este sprijinita temeinic de inca presedintele Romaniei, ambii sfidand aproape la limita si in spirit ceausist tara.
Ea s-a prezentat astazi la Comisia de ancheta, dar a refuzat sa raspunda tuturor intrebarilor deputaþilor. Motivul, si acesta tras la indigo – Comisia se afla in ilegalitate!
Elena Udrea a stat la Comisie aproximativ o jumatate de ora., timp in care, sfidator, si-a pregatit cafeaua in timp ce conducerea Comisiei o acuza de incalcarea Constitutiei.
Cand a catadicsit sa vorbeasca – ori fiind intrebata, ori intrerupandu-l pe seful Comisiei – ministrul Turismului a acuzat din nou Comisia ca se afla in ilegalitate.
Mesajul principal pe care Elena Udrea l-a transmis Comisiei de ancheta a fost ca aceasta sa intre in legalitate. Ministrul Turismului a declarat ca unii membri ai comisiei sunt in incompatibilitate si ca intreaga comisie functioneaza ilegal.
Udrea a spus ca toate actiunile sale se subordoneaza legii si ca articolele citate de Ludovic Orban, care o acuza de faptul ca a incalcat Regulmanetul de functionare al Camerei Deputatilor, se refera la comisii permanente ale Camerei, nu la cele de ancheta.
„Faceti un amalgam de acuzatii si pierdeti esentialul”, i-a reprosat Elena Udrea presedintelui Comisiei. Ministrul Turismului a solicitat deputatilor sa rezolve „aspectele de ilegalitate” privind functionarea forului, pe care le-a sesizat in adresa transmisa in data de 26 august, sustinand ca, in caz contrar, va sesiza conducerea Camerei.
„Nu pot sta de vorba in aceasta Comisie cu oameni cu un comportament abuziv si ilegal. Am trimis pe 26 august o sesizare Comisiei, in care am invederat aspecte care fac improprie desfasurarea oricarei activitati a acestei Comisii: incompatibilitatea unor membri ai Comisiei, blocajul generat de lipsa regulamentului, vacanta unor posturi in Comisie. In conformitate cu Regulamentul Camerei Deputatilor, dumneavoastra. aveti obligatia sa solutionati, pentru intrarea in legalitate, reglementarea acestor probleme. Daca considerati ca nu e necesar sa le solutionati, ma voi adresa Biroului Permanent al Camerei. Daca nu le veti rezolva, Biroul Permanent trebuie sa va impuna sa functionati in legalitate. Faptul cã aveti majoritatea in Parlament, PSD si PNL, nu inseamna ca trebuie sa va abateti de la legile acestei tari”, a spus Udrea.
Prin aceste afirmatii, Udrea a aruncat in spinarea Comisiei acuzatiile care i se cuvin de fapt ei, si aceasta intuind ca blegului de Ludovic Orban, presedintele Comisiei, nu-i va pleca mana spre falca ei, ca sa-i inchida clanta obraznica si sfidatoare.

Ministrul a mai sustinut ca a transmis Comisiei toate documentele si a criticat deputatii pentru ca au solicitat acte care nu faceau obiectul de ancheta al forului, exitinzand astfel „in mod ilegal” acvitiatea Comisiei.
Udrea a tinut sa-i reaminteasca lui Ludovic Orban ca s-a prezentat in faþa Comisiei de fiecare data cand a fost chemata, insa fara a spune ca a facut-o din calcul, prin prezentare evitand urmari penale.
Legat de prezenta la comisie a angajatilor ministerului Turismului, Udrea a declarat ca a fost decizia individuala a fiecaruia de a nu se prezenta la audieri pana cand comisia nu intra in legalitate.
„Nu exista niciun ordin al ministrului care sa interzica participarea la Comisie a angajatilor Ministerului Turismului”, a spus Elena Udrea, uitand de o declaratie anterioara, inregistrata ca publica, in care afirma ca nu va permite subalternilor sa se prezinte la audieri.
Ministrul Udrea a spus ca se va prezenta in fata oricarei comisii constituite legal.
„Astept sa fiu chemata in fata comisiei juridice si nu ma tem de prezenta in fata comisiei permanente, dar nu in fata comisiei ai carei membri vor sa imi faca un dosar penal.Tot ce face comisia Vanghelie, indiferent de ce fac eu sau ce face ministerul, va fi un raport incriminator”, a declarat aceasta.
Pai ce dosar ar dori dama sa i se intocmeasca? Din acela cu amintiri si poze din copilarie, cu flori presate printre pagini, atunci cand sunt evidente nereguli in activitatea ei ca ministru, urmand doar sa fie stabilit, tehnic, care sunt acestea?
Si de aceasta data s-a repetat scena liftului. Acum, Elena Udrea le-a spus secretarilor de stat: „Domnilor secretari de stat, sa va chem liftul!”. Pana sa plece, Udrea a spus ca vine la comisie alaturi de secretarii de stat, deoarece „la Ministerul Turismului suntem o echipa. Ministerul Turismului nu e Elena Udrea”.
Aceasta atitudine arata cam pe unde vrea gasca basesciana sa aduca Romania: un stat condus prin dictatura, unde unii sunt intangibili, iar majoritatea sa inghita afronturile acestora, in toate planurile si cu iz de feudalism primitiv.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.