Venetiana lui Tonitza i-a cucerit pe brasoveni

Venetiana lui Tonitza i-a cucerit pe brasoveni

0 96
Peste 800 de brasoveni au admirat tabloul lui Tonitza evaluat la 150.000 de euro. 40 dintre ei s-au si inscris in licitatia in urma careia ar purea intra in posesia unui tablou celebru. Brasovul a fost orasul cu cei mai multi vizitatori ai expozitiei care a adus sub Tampa 30 de panze semnate de pictori celebri precum Tonitza, Andreescu sau Balasa.
Pentru ca a fost punctul forte al expozitiei, Venetiana lui Tonitza a avut parte de cei mai multi vizitatori si admiratori la Brasov. Tabloul care face parte din colectia personala a unui nepot al celebrului pictor a fost expus la sfarsitul saptamanii trecute  la Brasov pentru prima data intr-o expozitie dupa anul 1926. Brasovenii s-au aratat interesati sa vada operele de arta, spune Valeriu Sangeorzan- PR Communication Casa de licitatii Artmarkt, dupa ce circa 830 de locuitori ai Brasovului au venit sambata in holul Aro Palace pentru a admira exponatele. Brasovenii au fost mai interesati decat locuitorii altor orase pe unde a fost prezentate operele de arta.
Expozitia a fost vizitata si la Sinaia iar panzele vor intra in Licitatia de Postmodernism si Contemporana de la Bucuresti din data de 30 ianuarie.
 
Vifor Rotar

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.