Vedete cu varste fragede la Zoo Noua

Vedete cu varste fragede la Zoo Noua

0 432

Un pui de urs, doi manji si un ied sunt cei mai noi locatari ai gradinii zoologice. Toti s-au nascut in captivitate si sunt ingrijiti cu dragoste de mamele lor. Puii sunt vioi si pusi pe joaca, spre deliciul vizitatorilor

Un pui de urs, doi manji si un ied sunt cei mai noi locatari ai gradinii zoologice. Toti s-au nascut in captivitate si sunt ingrijiti cu dragoste de mamele lor. Puii sunt vioi si pusi pe joaca, spre deliciul vizitatorilor.

Ursuletul in varsta de patru luni are un chef nebun de joaca. Sare, face tumbe, alearga, se catara in copaci, se scarpina si exploreaza tot ce e in jurul sau. Este supravegheat indeaproape de mama sa, o ursoaica de aproape 10 ani dar si de o „bunicuta” pe nume Mary, care a fost alaturi e toate celelalte ursoaice care au mai fatat de-alungul timplui la gradina zoologica. Desi acum s-a adaptat perfect, la inceput le-a dat ceva batai de cap ingrijitorilor de la zoo.

Pentru siguranta ursuletului, tatal sau a fost mutat alaturi alti doi ursi si o ursoaica. Puiul a ramas cu mama, bunica si o alta ursoiaca intr-un tarc special..Femelele il supravegheaza cu atentie iar micutul le urmeaza indeaproape, spre deliciul vizitatorilor.urs pui1

Noi locatari sunt si in tarcul de cabaline. Doi manji, unul in varsta de cateva zile si celalalt de doua saptamani, s-au nascut si ei in captivitate. Nu vor fi singurii rasfatati, pentru ca alte doua iepe sunt gestante si vor aduce pe lume alti caluti in urmatoarea luna.

Chef de joaca are si cel mai nou membru al familiei de capre. Iedutul in varsta de o saptamana are cateva kilograme insa asta nu-l impiedica sa arate ce caracter puternic are deja. Ia in cornitele abia mijite tot ce prinde in cale.

Peste drum de tarcul capritelor si-au facut culcus si trei pui de pisica la fel de activi ca si ceilalti pui. Singurii mai puturosi sunt acum cei trei pui de tigru – vedetele de acum doua luni, care la orele pranzului isi fac linistiti siesta la umbra.

 

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.