Vectra Racing Brasov a terminat pe locul IV Raliul Dakar 2009

Vectra Racing Brasov a terminat pe locul IV Raliul Dakar 2009

0 145

Iata o surpriza placuta, total neasteptata, la Raliul Dakar din acest an. Romanii prezenti in concurs, mai precis, echipa brasoveana a reusit sa se claseze foarte aproape de podium, adica pe locul IV.
Echipa Vectra Racing a obtinut acest loc extraordinar, reusind sa se remarce in randul echipelor private la finalul celor 9500 de km ai competitiei. Dupa ce a trecut peste nenumarate obstacole si a solutionat mai multe probleme, doi dintre componentii ei, abandonand competitia, brasovenii au iesit printre invingatori.
Asadar, au obtinut locul IV in clasamentul general si au castigat clasa Maraton. Pilotii care au concurat in cadrul echipei romanesti, la editia din America de Sud a raliului sunt: David Casteu, Frans Verhoeven, Emanuel Gyenes, Marcel Butuza, Romeo Duicu, Philippe Cottet si Francisco Lopez.
Francezul David Casteu s-a clasat pe locul IV in clasamentul general la moto, olandezul Frans Verhoeven a reusit doua victorii de etapa, locul VIII la general si locul I la clasa Maraton, iar elvetianul Philippe Cottet a fost al XVI-lea la general.
Romanii Emanuel Gyenes (locul 47 la general in 2007) si Marcel Butuza au abandonat, iar Romeo Duicu s-a clasat pe locul 62.
Duicu este de formatie pilot de enduro, incepand destul de tarziu pregatirea pentru rally-raid, mai precis, in 2007 cand se antrena pentru Dakar 2008 (editie anulata din cauza amenintarilor teroriste). Romeo nu isi programase sa concureze la Raliul Dakar 2009, dar la sfarsitul lunii noiembrie a acceptat sa-l inlocuiasca pe Alex Garbacea, fiul proprietarului complexului de pensiuni de la Cheile Gradistei, langa Bran. Acesta a suferit in teste o fractura de tibie.
Chilianul Francisco Lopez a castigat o etapa, dar a abandonat apoi in etapa a XIII-a.
” Nu a fost un raliu usor pentru mine. Am venit aici cu gandul ca pot termina pe podium sau chiar castiga, insa prima parte a raliului a fost foarte grea pentru mine si nu am mai reusit sa recuperez timpul pierdut in prima zi. Ma bucur, insa, pentru aceasta clasare pe locul IV. Echipa a facut o treaba grozava si desi aceasta echipa s-a format recent am comunicat foarte bine pe parcursul raliului si am obtinut rezultate foarte bune, avind in vedere ca dupa Raliul Faraonilor aceasta a fost prima competitie la care am mers impreuna. Mecanicii romani s-au descurcat excelent si trebuie sa le multumesc. Sper sa putem continua in aceasta formula, pentru ca este evident ca lucrurile merg bine”, a spus cel mai bun pilot al echipei, David Casteu, citat de Ziarul de Iasi.
Frans Verhoeven spera ca echipa sa se claseze mult mai bine la editia urmatoare: „Acum avem nevoie de sprijin pentru a putea continua acest proiect, mai ales ca deja toti avem experienta necesara pentru a ne lupta direct cu echipa de uzina KTM. Daca vom reusi sa rezolvam problemele sponsorizarilor, este cert ca la Dakar 2010 vom fi mai puternici”.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.