Vechiul Brasov renaste

Vechiul Brasov renaste

0 184


Consiliul Judetean Brasov, presedinte Aristotel Cancescu, s-a pus serios pe treaba in ceea ce priveste reabilitarea unor vestigii ale trecutului brasovean. Se lucreaza la reabilitarea laturii estice a fostului zid al cetatii, mai pr?cis la Bastionul Postavarilor cu turnul sau aflat in apropierea magazinului Star. Acest bastion a fost unul dintre cele mai puternice puncte de aparare ale Brasovului, fiind construit si aparat de breasla aurarilor pe la jumatatea secolului al XV-lea. Dupa finalizarea lucrarilor toata latura estica a zidului, cea de la poalele Tampei, va putea functiona ca obiectiv turistic. Si asta nu numai din punct de vedere istoric, ci si ca loc de agrement? pentru turisti si localnici. Caci tot pe aleea de sub Tampa, pe locul fostului complex “ Agrement “ , va fi construita o piscine, un patinoar si o popicarie, dupa ultima tehnologie si la standardele secolului XXI. Tot acolo va functiona si un centru de sanatate cu sala de forta, sala de masaj si sauna. Etajul complexului va fi transparent, devenind astfel un fel de belvedere. Se va renova, tot in partea estica, si cladirea de la “Olimpia “ , care va cuprinde si o sala de conferinte, zone de socializare, spatii tehnice pentru televiziuni, vestiare, restaurant si bar, camere de protocol, cladirea pastrandu-si aspectul initial. Astfel acest complex sportiv, functionand iarna ca patinoar artificial demontabil de dimensiuni olimpice, va putea gazdui pe viitor, in orice anotimp, intreceri la nivel international.


Deasemenea se vor face lucrari de consolidare la doua turnuri de pe latura vestica a fostului zid, in zona Bastionului Graft.


Si iata ca se poate ! Caci ar fi fost pacat sa se piarda asemenea comori lasate de istorie si nu prea des intalnite in lumea larga. Acesta este un avantaj al Brasovului, oras pe care speram sa-l vedem cat mai curand redat adevaratului circuit turistic.


?


Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.