Vechiul Brasov poate fi vazut la Reduta

Vechiul Brasov poate fi vazut la Reduta

0 92

La sfarsitul acestei luni, mai exact, in perioada 24-31 august 2010, Centrul Cultural „Reduta” Brasov va gazdui expozitia de pictura a artistei Dorina Padineanu.
Vernisajul are loc astazi, 24 august 2010, ora 17.00.
Artista a dezvoltat peisajul ca subiect predilect, conturand imagini ale locurilor dragi ei din Brasov. Acest demers i-a prilejuit un experiment in mai multe tehnici dorind sa surprinda o latura poetica a acestui frumos oras, destul de cercetat de literati, poeti si istorici.
Pictorita este membra a Uniunii Artistilor Plastici si va prezenta in aceasta expozitie inedita 30 de lucrari, toate cu referiri directe la tema sa indragita, „Vechiul Brasov „.
In cadrul prezentarii, artista propune privitorilor, o rezolvare inedita, personala, onirica a peisajului citadin brasovean, lucrari care ne frapeaza atat prin armoniile particulare, cateodata contrastante ale culorilor ca si prin tehnica mixta intrebuintata, aceea de pastel gras si uscat, asociat cu aquarela.
Dorina Padineanu s-a nascut la Brasov, fiind licentiata in Arte Decorative Textile la Institutul de Arte Plastice „Nicolae Grigorescu” din Bucuresti.
Pana in prezent a participat la numeroase expozitii organizate de Uniunea Artistilor Plastici din Bucuresti cu pictura, grafica, tapiserie, broderie, panouri decorative, abordand tehnici diferite precum aquarela, pastelul si pictura in ulei.
In cadrul expozitiei, pe 24 august la orele 17, poetul Adrian Munteanu va citi in fata celor prezenti, sonete dedicate Brasovului.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.