Vaticanul la prima instalatie de energie solara

Vaticanul la prima instalatie de energie solara

0 125

Statul Vatican a inaugurat miercuri prima instalatie de energie solara, amplasata pe acoperisul modernei sali Paul al VI-lea, situate in apropiere bazilicii Sfantul Petru.
Cele 2.400 de panouri solare amplasate pe acoperisul salii de 5.000 de metri patrati permit furnizarea a 300 de megawati pe an, cu puncte de varf de 221 de kilowati pe ora, potrivit Vaticanului.
Energia produsa va servi necesitatilor salii, care gazduieste periodic audientele generale ale Papei, precum si congrese sau concerte, si pe cele ale celor doua cladiri vecine. Aceasta va permite economisirea echivalentului a 80 de tone de petrol pe an.
Vaticanul dezvolta si alte proiecte de energie proprie pe cele 44 de hectare de teren ale sale, intre care o instalatie de tncalzire solara in „zona industriala”, care reuneste serviciile tehnice ale micului stat.
Obiectivul este de a produce energie regenerabila in proportie de 20 la suta din necesitati, pana in 2020. Acest obiectiv corespunde celui fixat de Uniunea Europeana pentru statele membre.
Vaticanul este implicat, din vara lui 2007, in plantarea unei paduri in Ungaria, administrata, in numele sau, de o companie americano-ungara Planktos-Klimafa.
Aceasta actiune de reimpadurire este destinata plasarii statelor neutre in primele randuri in materie de emisii de dioxid de carbon.
Potrivit protocolului de la Kyoto, un stat poate obtine credite pentru emisiile de gaz cu efect de sera investind in ecologie in alte tari.
Tema ecologiei este adeseori prezenta in interventiile Papei Benedict al XVI-lea. In timpul vizitei sale in Austria, el a cerut „trezirea constiintelor” pentru a raspunde unei „mari provocari” reprezentate de protejarea mediului.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.