Vaslui – urmatorul producator de gaz metan?

Vaslui – urmatorul producator de gaz metan?

0 110
Consiliul JudeÅ£ean Vaslui a dat aviz favorabil pentru demararea unor lucrări de amenajare ÅŸi foraj pentru sonda de exploatare PăltiniÅŸ 1 A de către SC Chevron Romania Exploration and Production SRL, în localitatea PăltiniÅŸ din comuna vasluiană BăceÅŸti.
Certificatul emis de CJ Vaslui la finele anului trecut a readus în discuÅ£ie la nivelul judeÅ£ului problema exploatării gazelor de ÅŸist prin metoda fracturării hidraulice, o asociaÅ£ie civică din Bârlad ÅŸi organizaÅ£ia PDL din acest oraÅŸ, prin vocea fostului senator Vasile Pintilie, vorbind public despre riscurile pe care le implică această metodă de exploatare.
În replică, preÅŸedintele CJ Vaslui, Dumitru Buzatu, a spus că eliberarea certificatului de urbanism firmei Chevron este legală.
"Dacă nu am fi avizat o cerere legală, am fi putut fi acuzaÅ£i de abuz de putere. Cei care fac acum gălăgie (n.r. – fostul senator Vasile Pintilie) sunt cei care au dat concesiunea ÅŸi au făcut posibilă cererea Chevron. Noi doar am aprobat-o, lucru care este perfect legal", a precizat preÅŸedintele CJ Vaslui, Dumitru Buzatu. Exploatarea gazelor de ÅŸist prin metoda fracturării hidraulice în anumite zone din judeÅ£ul Vaslui a stârnit reacÅ£ii dure din partea reprezentanÅ£ilor societăţii civile ÅŸi ai Bisericii.
Va reamintim ca in cursul anului trecut, au avut loc la Bârlad trei acÅ£iuni de protest împotriva exploatării gazelor de ÅŸist. La una dintre manifestaÅ£ii, printre protestatari s-a numărat ÅŸi Dumitru Buzatu, liderul PSD Vaslui, care se afla la acel moment în opoziÅ£ie.
 
 

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.