Vasile Bran ar manageria Carfilul, dar n-are telefon

Vasile Bran ar manageria Carfilul, dar n-are telefon

0 74

In toamna anului trecutul, cel mai longeviv parlamentar brasovean, Vasile Bran, era numit la conducerea parcului industrial Carfil SA de catre seful judetului, Aristotel Cancescu. Gestul vesnicului sau protector venea ca o consolare, dupa ce inutilul Bran fusese ejectat din scaunul de subsecretar de stat pe la Ministerul Mediului, unde vegeta pe banii statului, asa cum a facut si in cei 12 ani de deputatie. Inlaturarea sa de la Mediu s-a produs atunci in raspar cu calculele lui Bran, care refuzase sa-si dea demisia alaturi de colegii sai democrati, cand PD-ul decidea retragerea de la guvernare.
Incapatanarea de planta parazita cu care se incolacise de scaunul de la Mediu nu i-a fost de folos. Bran a considerat ca taiatul frunzei la caini se inscrie in specificul clorofilic al ministerului si a sperat ca va putea face in continuare ce stie el sa faca mai bine. Vegetarea sa incepuse, probabil, sa miroasa a putrefactie si a fost indepartat.
O planta atat de delicata precum Vasile Bran nu putea ramane nealtoita multa vreme. Sefului administratiei judetene i s-a parut ca, dupa sera de la Mediu, cel mai bine i s-ar potrivi lui Vasilica un parc.
Chiar si industrial. Asa ca l-a infipt in scaunul de manager al Carfil, dupa ce l-a scos de-acolo pe Dragos David, actual europarlamentar PDL.
Vasilica a tacut malc luni bune, considerand ca tacutul era deja o activitate. La inceput de an 2008, un lucru devenise tipator in comportamentul lui Bran: linistea. I-a luat fix trei luni sa inteleaga pricina. N-avea omul telefon. David, fostul director, a plecat la Bruxelles si a uitat sa returneze telefonul mobil.
Sceneta de „Cascadorii rasului”, versiunea cu jumatate de protagonist, merge mai departe. Bran il someaza public pe David sa predea telefonul, in care sta pasamite stiinta conducerii Carfilului.
Bran mai are, totusi, o sansa, sa se conecteze la realitatea din jur. Cand Cancescu isi va da afara vicepresedintii din cladirea Consiliului Judetean, imposibil ca, in invalmaseala creata, sa nu se rataceasca vreun mobil, numai bun pentru dotarea lui Vasile Bran.
Oricum, peste trei luni, va soma pe cineva sa-i dea si codul PIN.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.