Vasile Blaga: functia de premier si presedinte de partid – separate!...

Vasile Blaga:
functia de premier si presedinte de partid – separate!

0 101

Secretarul general al Partidului Democrat Liberal (PDL), Vasile Blaga, a declarat, miercuri, la Alba Iulia, ca unii dintre democrat-liberali sustin chiar din decembrie 2008 ca trebuie separate cele doua functii, de presedinte de partid si de premier.
“Noi spunem de foarte mult timp, unii dintre noi chiar din decembrie 2008, ca trebuie separate cele doua functii, de presedinte de partid si de prim-ministru. De fapt, noi suntem pentru prima data in situatia de a avea un premier, noi cei din PDL. Sa fim seriosi, noi nici nu banuiam cat de ampla va fi criza, la inceput financiara, pe urma economico-financiara, pe care nu am creat-o noi, romanii, nici macar Europa, a venit de pe alte meleaguri, dar intr-o economie globalizata s-a intamplat ce s-a intamplat, iar vestile dinspre SUA, din pacate, de doua zile, din nou, nu sunt foarte bune, ceea ce produce o anumita ingrijorare”, a spus Blaga intr-o conferinta de presa.

Intrebat daca Emil Boc va avea sustinere ca premier, in cazul in care secretarul general va castiga sefia PDL, Vasile Blaga a spus ca, “in primul rand, este o discutie intre premier si presedinte”.
”Pe de alta parte, pe noi, cei care sustinem aceasta platforma politica, nu ne-ati auzit niciodata criticandu-l in public pe presedintele partidului nostru, care este si prim-ministru. Dimpotriva. De cealalta parte, ati auzit membri ai cabinetului chiar, indirect, invitandu-l sa plece de la conducerea Guvernului. Drept urmare, ne vom comporta in permanenta asa. Pentru ca noi spunem un lucru foarte clar in platforma noastra: guvernele la care participam trebuie sa fie politice. Sigur ca putem accepta pe o perioada de timp si un premier tehnocrat, daca doriti, dar pe o perioada bine determinata, dar cu ministri politici”, a subliniat Blaga.
”Am fi putut schimba mai multe guverne, dar, cand seful partidului este si prim ministru, este mult, mult mai complicat din acest punct de vedere. Pe de alta parte, nu noi trebuie sa raspundem la aceasta intrebare, ci, repet, intrebati-i pe cei care au semnat cealalta motiune. Pana la urma, ei au cerut demisia, nu noi”, a mai spus Blaga, raspunzand astfel unui jurnalist care a intrebat daca partidul are de suferit in sondaje din cauza faptului ca Boc este la carma guvernului.
”Suntem in aceasta competitie interna si, cred ca e bine in continuare, noi sa dam dovada de fair play si sa nu atacam pe aceasta tema a guvernarii. Discutam dupa alegerile din 14-15 mai”, a spus, la randul sau, Sorin Frunzaverde.

Secretarul general al PDL, insotit de Sorin Frunzaverde, Cristian Boureanu, Radu F. Alexandru si Catalin Croitoru, si-a prezentat miercuri motiunea, la Casa de Cultura a Studentilor din Alba Iulia, unde au fost prezenti peste 400 de membri de partid din Alba

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.