Varujan Vosganian recomanda imbunatatirea relatiilor cu Rusia

Varujan Vosganian recomanda imbunatatirea relatiilor cu Rusia

0 75


Ministerul economiei si finantelor, Varujan Vosganian, a declarat,in cadrul unei conferinte de presa sustinute la Iasi duminica, ca Romania ar trebui sa se gandeasca la normalizarea relatiilor economice cu Rusia.


Vosganian este de parere ca, desi apartenenta Romaniei la NATO si UE sunt foarte importante si reprezinta o certificare a credibilitatii Romaniei in plan extern, nu trebuie neglijate relatiile cu tari precum precum Rusia, China si India, puternic dezvoltate din punct de vedere economic.


„In Romania clasa politica trebuie sa-si asume in mod serios relatia cu Rusia, China, India, considerate a fi cele mai bine dezvoltate tari din punct de vedere economic. In ultimii ani Romania a ignorat raporturile economice si cu Africa de Sud sau alte tari din Orientul Mijlociu”, a declarat Ministrul citat de Rompres.
Varujan Vosganian, facand aluzie la declaratiile deja celebre ale Presedintelui Tarii, considera ca nu este normal ca Romania sa faca declaratii belicoase la adresa Rusiei. Ministrul sugereaza sa luam aminte la comportamentul altor state membre UE vis-a vis de Rusia, de pilda Germania si Italia, doua mari puteri care fac eforturi pentru relatii de amicitie cu Rusia. In opinia lui Vosganian harta financiara si economica a lumii se va schimba in scurt timp, iar Romania va trebui sa fie pregatita si sa stie sa se adapteze.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.