Vartelnita Basescu

Vartelnita Basescu

0 87

„Am spus si la Biroul Permanent al PD-L sa nu se mai faca tot felul de afirmaþii in numele meu. Eu sunt prudent in momentul de fata, astept sa treaca si luna iunie si raspund si acum asa cum am mai raspuns si anume ca nu este prioritar sa vorbesc acum despre candidatura mea. Sa vedem cum trecem de criza si mai vorbim”, a anuntat presedintele Traian Basescu in cadrul unei emisiuni la postul naþional de televiziune.
Insa Basescu nu a precizat despre trecerea carei crize este vorba in mintea sa: criza mondiala sau criza sa – aici nu ma refer la vreun delirium tremens, nici macar politic, dar la un „jucator” ca Traienica nu se stie niciodata.
Potrivit analistilor, dintre candidatii anunþaþi pentru fotoliul de la Cotroceni, Traian Basescu este cel mai avantajat candidat la presedintie. Daca acesti analisti, plus institutele de sondaj, mai sunt macar 50% normali si legati de viata cotidiana, inseamna ca ii bantuie visul unei nopti, indiferent de anotimp, dupa o cina prea imbelsugata in lipide si glucide actual prezidentiale.
Iar urmasul lui Brucan pe sticla tv – mutra si aparitie scenica – analistul politic Iosif Boda, decreteaza: „Dacã Traian Basescu intra in cursa, el este deja in finala, iar cei doi, Geoana si Antonescu, vor trebui sa joace semifinala”. De parca nu ar fi clar ca Baselu este singurul capabil sa faca fata, din partea PD-L, la prezidentiale! Ce l-ar putea impiedica sa candideze? Moarte, boala, trecere definitiva in randul schizofrenicilor paranoici, cadere iremediabila la pat sau pe o insula pustie, sa-l muste vreo oaie turbata, sa-i scoata madam Udrea si celalalt ochi sau sa-l atinga unul din blestemele satrarilor carora nu le-a gustat niciodata din ceaun si nu le-a purtat eventuali paduchi.
In opinia neobrucanului, „Mircea Geoana ar avea un avantaj teribil daca si-ar lasa costumul de diplomat si nu ar incerca sa imbrace costumul de santierist”. Si atunci la ce tol sa se bage? Sau ar trebui sa-si balangane putza in fata natiunii ca sa fie ales?
Pentru Traian Basescu, lupta dintre Crin Antonescu si Mircea Geoana este benefica deoarece „atunci cand doi se bat, al treiela castiga prin simpla neparticipare”, a filosofat si Cristian Parvulescu, presedintele Asociaþiei Pro Democraþia. Oare acesta cu ce card de pesti ino0ata?
Oricum, poate fara sa vrea si din obisnuinta, vartelnita lui Traian Basescu suna doar a mahala. Ati atins vreodata mahalalele dubioase ale Romaniei?

Dan Bota

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.