Varstnicii renunta la mancare si medicamente

Varstnicii renunta la mancare si medicamente

0 145
Preturile la alimentele de baza au crescut iar in primele doua luni ale acestui an! De la fasole, faina, malai si pana la legumele si fructele de sezon, toate i-au costat mai mult pe cumparatori. Nici facturile la gaze sau energie electrica nu s-au pastrat la nivelul celor din anii anteriori. Astfel ca, brasovenii au ajuns fie sa se imprumute, fie sa renunte pe cat posibil la mancare ori medicamente.
In intreaga tara, ianuarie si februarie au fost considerate lunile scumpirilor in 2013 in privinta alimentelor de baza. Brasovenii au fost nevoiti sa plateasca mai mult pentru faina, malai, fasole, paine si chiar cartofi, leguma care ar fi trebuit sa fie cea mai ieftina in patria cartofului.
La Brasov, scumpiri simtitoare s-au inregistrat la fructele si legumele de sezon. Nu doar alimentele costa mai mult anul acesta; facturile la intretinere au dat mari batai de cap tuturor consumatorilor, care au scos din buzunare si ultimii banuti pentru a nu acumula datorii la sfarsitul sezonului rece.
Prinsi in sarabanda scumpirilor, pensionarii fac fata tot mai greu facturilor si asigurarii cosului zilnic. Daca unii dintre ei isi permit sa ceara ajutorul rudelor sau copiilor, cei mai mult dintre varstnici sunt nevoiti sa renunte la mancare si la medicamente pentru a acoperi costurile tot mai ridicate ale vietii.
 
Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.