Variantele PSD la sfârşitul lunii mai – Marcel Ciolacu premier sau alegeri...

Variantele PSD la sfârşitul lunii mai – Marcel Ciolacu premier sau alegeri anticipate!

0 20

PSD-ul lui Ciolacu vrea să-i facă din vorbe pe liberali. Și nu doar pe ei ci și pe noi. Secretarul general al PSD, Paul Stănescu, a dat asigurări, vineri la Vaslui, că la sfârşitul lunii mai preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, va fi numit premier. Acesta le-a mai zis moldovenilor că în caz contrar în România vor avea loc alegeri anticipate.
Stănescu, un oltean printre moldoveni, a participat la Conferinţa Judeţeană a PSD Vaslui, în cadrul căreia mai mulţi delegaţi au întrebat dacă acordul semnat cu partenerii de guvernare va fi respectat.
Dacă mai aveţi dubii, să nu mai aveţi, pentru că preşedintele nostru, Marcel Ciolacu, la sfârşitul lui mai va fi prim-ministrul României. Dacă nu se va întâmpla acest lucru, sigur că vom avea alegeri anticipate. În rest, sunt discuţii la ministere, sper să le rezolvăm, să rezolvăm în primul rând pentru ţară, nu neapărat pentru un partid sau pentru altul”, a menţionat Paul Stănescu. După căt de „adânc grăiește” Stănescu, un individ pierdut prin conducerea unui partid, se vede că altceva decât un mic șantaj social – democrații nu au nimic în pregătire.
Conferințele județene nu sunt altceva, față de ce pare, o bifă organizatorică ce va preceda un Congres ce se tot amână de mai multe luni. Un Congres care are menirea de a valida pentru anul preelectoral 2023 (sau „electoral” după cum le zice Ion Cristoiu”) pe nimeni altul „decât” pe „preşedintele nostru, Marcel Ciolacu”, după cum le zice cu respect marioneta Paul Stănescu.

PSD – 36% (34% în noiembrie 2022, 35% în septembrie, 37% în iulie, 35% în mai)*

În spatele procentelor de mai sus Marcel Ciolacu, recomandă colegilor evitarea discuţiile legate de schimbarea premierului. Cică ele nu sunt oportune la acest moment, subliniind că rotaţia se va face potrivit acordului cu partenerii.
Trecem printr-o perioadă în care intoxicăm România cu tot felul de ştiri false, intenţionat sau neintenţionat. Mi-aş dori să nu încercăm să acoperim anumite evenimente petrecute cu nişte ştiri false.
Rotaţia prim-miniştrilor va avea loc conform acordului politic semnat şi asumat de către coaliţie. Principiul de la care plecăm este clar cel stipulat în acord.
Vă reamintesc că şi noi şi partenerii de la PNL şi de la UDMR şi de la minorităţi suntem oameni politici. Sunt ferm convins că la un moment dat, când va fi oportun, vom sta de vorbă mai în detaliu. Lucrurile sunt prevăzute într-un acord. Nu înţeleg de ce vorbim în spaţiul public despre ce se întâmplă peste cinci luni, când priorităţile românilor sunt cu totul şi cu totul altele”, a declarat Ciolacu.
Noi credem că lucrurile legate de „rotație” nu sunt încă decise și vor rămâne-n ceață până după Paște, la sfârșitul lunii aprilie. Americanii, „antreprenorii” Coloniei României au o altă agendă în această perioadă. Legat de eventuale alegeri anticipate PSD-ul nu are forța să provoace un asemenea scandal politic atâta timp cât ce a mai rămas din justiție (DNA) este la comanda lui Iohannis.

Nota
* Cifrele sunt preluate dintr-un sondaj CURS (Centrul de Sociologie Urbană și Regională) realizat la inceputul acestui an (10-20 ianuarie a.c.).

Vlad T.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.