Variantele de subiecte pentru BAC, publicate pe net

Variantele de subiecte pentru BAC, publicate pe net

0 165

Ministerul Educatiei, Cercetarii si Tineretului a publicat, vineri, 27 aprilie 2007, la ora 12.00, la adresa http://www.subiecte2007.edu.ro/, listele cu subiecte si instructiunile de realizare a biletelor pentru probele orale (proba B) ale examenului de Bacalaureat 2007.


De asemenea, au fost facute publice instructiunile cu privire la criteriile de apreciere ale raspunsurilor elevilor si a modului de evaluare a raspunsurilor candidatilor. Textele la prima vedere care vin in completarea modelelor publicate pentru biletele de examen vor fi transmise centrelor de examen cu maximum 48 de ore inainte de proba.


?


Diploma de excelenta in domeniul educatiei si multilingvismului


Au fost elaborate subiecte pentru limba si literatura romana, limba si literatura materna (croata, germana, maghiara, sarba, slovaca, turca si ucraineana) si limbi moderne (engleza, franceza, germana, greaca, italiana, rusa si spaniola), in conformitate cu programele de examen. Dupa publicare, CNCEIP va elabora un documentar asupra intregii conceptii a site-ului http://www.subiecte2007.edu.ro/ pentru a explica structura si caracterul multilingvistic al examenului national de Bacalaureat. Acesta va fi depus la organismele europene competente, intrucat intreaga constructie indeplineste conditiile necesare obtinerii unei diplome de excelenta in domeniul educatiei si multilingvismului din partea Consiliului Europei.


In acest moment, pe acest site sunt publicate variante de subiecte in 17 limbi: limba romana, 7 limbi materne (croata, maghiara, germana, sarba, slovaca, turca si ucrainiana), 9 limbi moderne (franceza, engleza, germana, spaniola, italiana, portugheza, greaca, rusa, japoneza) si o limba clasica – latina. Mentionam ca dintre cele 17 limbi in care sunt realizate subiectele, 10 sunt vorbite in Uniunea Europeana.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.