Varianta de subiect cu numarul 8 pentru proba de matematica

Varianta de subiect cu numarul 8 pentru proba de matematica

0 103

Miercuri, 5 decembrie, la orele 8.30, in prezenta Comisiei Nationale de organizare si desfasurare a tezelor cu subiect unic, a fost extrasa varianta cu numarul 8 (din 10 posibile) pentru proba de matematica a tezelor cu subiect unic la clasa a VII-a si a VIII-a. In intervalul orar imediat urmator, cele 896 de centre de comunicare din tara au preluat si multiplicat variantele de subiect. Acestea au fost distribuite catre unitatile de invatamant pana la ora 11.30. Examenul a inceput la ora 12.00, iar durata sustinerii a fost de 2 ore din momentul primirii subiectelor de catre fiecare elev.


La examen au participat peste 430.000 de elevi. Elevilor apartinand minoritatilor nationale, care au urmat cursurile disciplinelor la care se sustin tezele in limba materna, le-au fost asigurate subiectele de teza in limba materna studiata.


Subiectele au avut un grad de dificultate mediu si au fost elaborate in cadrul Centrului National pentru Curriculum si Evaluare in Invatamantul Preuniversitar, conform programei scolare parcurse pana la data desfasurarii tezei si cu temele selectate din programa scolara.


In semestrul I, calendarul tezelor pentru clasele a VII-a si a VIII-a mai contine urmatoarele probe: 11 decembrie – istorie/geografie (numai pentru clasa a VIII-a) si 14 decembrie – limba si literatura romana (ambele clase).


In situatii speciale, temeinic motivate, apreciate de comisia din unitatea de invatamant, elevii sustin teza cu subiect unic, la care au absentat, in perioadele speciale de teze prevazute prin calendar. Pentru semestrul I, elevii pot sustine teza la care au absentat in perioada speciala din luna februarie sau in cea din lunile mai – iunie.


?


Evaluarea tezelor


Tezele vor fi evaluate in centre special desemnate in acest sens. Fiecare lucrare va fi evaluata de doi profesori, altii decat cei din unitatile de invatamant de la care provin tezele. Baremul unic de evaluare si notare va fi postat pe site-ul http://examene.edu.ro, dupa desfasurarea fiecarei teze cu subiect unic


Profesorul care preda la clasa are obligatia de a analiza, impreuna cu elevii, tezele si rezultatele obtinute la acestea, in perioada stabilita pentru aceasta activitate. Dupa perioada de analiza a tezelor – 5 zile din momentul afisarii rezultatelor – se pot depune eventualele contestatii la comisia din unitatea de invatamant. Profesorul care preda la clasa raspunde, in perioada de analiza a tezelor, de integritatea si de neinterventia pe textul lucrarii scrise.


?


Laura Moise


?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.