Varianta de subiect cu numarul 4 pentru proba la alegere

Varianta de subiect cu numarul 4 pentru proba la alegere

0 73

Vineri, 22 februarie 2008, elevii claselor a VIII-a au sustinut ultima proba a sesiunii speciale a tezelor cu subiect unic, cea la alegere intre istorie si georgrafie. La ora 8.45, in prezenta Comisiei Nationale de organizare, a fost extrasa varianta cu numarul 4 de subiect pentru aceasta proba. La examen au participat aproximativ 6.000 de elevi de clasa a VIII-a amanati in semestrul I.


In intervalul orar imediat urmator, cele 217 centre de comunicare din tara au preluat, decriptat si multiplicat variantele de subiect. Acestea au fost distribuite catre unitatile de invatamant din tara. Elevii au avut la dispozitie 2 ore pentru rezolvarea subiectelor.


Subiectele au un grad de dificultate mediu si sunt elaborate in cadrul Centrului National pentru Curriculum si Evaluare in Invatamantul Preuniversitar, conform programei scolare parcurse pana la data desfasurarii tezei si cu temele selectate din programa scolara.


Tezele vor fi evaluate in centre special desemnate in acest sens. Fiecare lucrare va fi evaluata de doi profesori, altii decat cei din unitatile de invatamant de la care provin tezele. Baremul unic de evaluare si notare va fi postat pe site-ul http://examene.edu.ro, dupa desfasurarea fiecarei probe. Activitatea de evaluare va dura maxim 3 zile.


Evaluarea se face pe baza unui punctaj pe scara 1-100, acordandu-se 90 de puncte pentru raspunsurile corecte si complete si 10 puncte, din oficiu, cu respectarea stricta a baremului unic de evaluare si notare.


Profesorul care preda la clasa are obligatia de a analiza, impreuna cu elevii, tezele si rezultatele obtinute la acestea, in perioada stabilita pentru aceasta activitate. Dupa perioada de analiza a tezelor – 5 zile din momentul afisarii rezultatelor – se pot depune eventualele contestatii la comisia din unitatea de invatamant. Termenul limita pentru depunerea contestatiilor este data de 29 februarie. Profesorul care preda la clasa raspunde, in perioada de analiza a tezelor, de integritatea si de neinterventia pe textul lucrarii scrise. Daca si dupa aceasta sesiune speciala vor exista elevi absenti, acestia mai au o sansa in sesiunea speciala din lunile mai – iunie.


In semestrul al II-lea, in sesiunea generala, tezele cu subiect unic se vor desfasura dupa urmatorul program: 6 mai 2008 – limba si literatura materna, 9 mai 2008 – istorie/geografie (numai pentru clasa a VIII-a), 13 mai 2008 – limba si literatura romana si 16 mai 2008 – matematica. In data de 29 mai 2008 pot fi depuse contestatii.


?


Laura Moise


?

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.