Varianta 9 de subiect la matematica

Varianta 9 de subiect la matematica

0 62

Vineri, 16 mai 2008, elevii claselor a VII-a si a VIII-a au sustinut ultimul examen din aceasta sesiune a tezelor cu subiect unic. Este vorba de proba la matematica, la care elevii au avut de rezolvat varianta de subiect cu numarul 9, extrasa de Comisia nationala de organizare dintre cele zece variante elaborate de Centrul National pentru Curriculum si Evaluare in Invatamantul Preuniversitar.
La examen au participat aproximativ 430.000 de elevi din clasele a 7-a si a 8-a din intreaga tara
Pana la ora 11.30, subiectele au fost distribuite catre unitatile de invatamant, iar examenul a inceput la ora 12:00. Durata tezei cu subiect unic a fost de doua ore. Elevii care nu au putut participa la aceasta sesiune a tezelor unice din motive bine intemeiate vor putea sustine tezele unice in sesiunea speciala, care va incepe pe 23 mai.
Tezele unice vor fi evaluate in centre speciale. Fiecare lucrare va fi corectata de doi profesori, altii decat cei din unitatile de invatamant de la care provin tezele. Data limita de depunere a contestatiilor este 29 mai.
Absolventii de scoala generala se vor inscrie in licee sau scoli de arte si meserii fara examen, pe baza mediei aritmetice dintre media generala obtinuta la tezele cu subiect unic si media generala de absolvire a claselor 5-8, fiecare avand ponderea de 50%.

L.M.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.