Varianta 7 de subiect pentru proba de limba si literatura romana

Varianta 7 de subiect pentru proba de limba si literatura romana

0 71

Miercuri, 20 februarie 2008, elevii au sustinut cea de-a treia proba a sesiunii speciale a tezelor cu subiect unic. La ora 8.45, in prezenta Comisiei Nationale de organizare, a fost extrasa varianta cu numarul 7 pentru proba de limba si literatura romana prevazuta in cadrul perioadei speciale pentru sustinerea tezelor cu subiect unic pentru clasele a VII-a si a VIII-a. La aceasta sesiune au participat elevii amanati in semestrul I.


Dupa extragerea variantei de subiect, cele 668 de centre de comunicare din tara au preluat si multiplicat variantele de subiect, care au fost distribuite catre unitatile de invatamant pana la ora 11.30. Proba a inceput ?la ora 12.00, iar durata sustinerii a fost de 2 ore din momentul primirii subiectelor de catre fiecare elev.


Subiectele au un grad de dificultate mediu si sunt elaborate in cadrul Centrului National pentru Curriculum si Evaluare in Invatamantul Preuniversitar, conform programei scolare parcurse pana la data desfasurarii tezei si cu temele selectate din programa scolara.


Dupa finalizarea tezei de miercuri, in calendarul perioadei speciale a mai ramas o singura proba. Aceasta va avea loc in data de 22 februarie si va fi sustinuta la alegere intre istorie si geografie doar de elevii clasei a VIII-a. Daca si dupa aceasta sesiune alocata semestrului I vor exista elevi absenti, acestia mai au o sansa in sesiunea speciala din lunile mai – iunie.


Tezele vor fi evaluate in centre special desemnate in acest sens. Fiecare lucrare va fi evaluata de doi profesori, altii decat cei din unitatile de invatamant de la care provin tezele.


Evaluarea se va face pe baza unui punctaj pe scara 1-100, acordandu-se 90 de puncte pentru raspunsurile corecte si complete si 10 puncte, din oficiu, cu respectarea stricta a baremului unic de evaluare si notare.


?


Laura Moise

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.