Vara e totusi ca iarna la Brasov

Vara e totusi ca iarna la Brasov

0 198

Autoritatile brasovene au demonstrat ca celebra zicere „Iarna nu-i ca vara” a sefului statului nu este valabila sub Tampa. Mai precis la patinoarul olimpic din parcul Tractorul unde, la jumatatea lunii lui cuptor, hocheistii se bucura de o gheata impecabila.
80 de mici hocheisti din intreaga tara s-au prezentat la Brasov pentru o selectie in vederea Festivalului Olimpic al Tineretului European din 2013. Acestia se vor pregati pana duminica, dupa care luni si marti va avea loc selectia finala. Cu hocheistii selectionati saptamana viitoare, Romania spera sa obtina un rezultat cat mai bun la Jocurile Olimpice de Tineret FOTE 2013. Va fi extrem de dificil, pentru ca din competitie nu vor lipsi echipe de mare valoare, cum sunt cele ale Rusiei, Cehiei, Slovaciei, Finlandei, Germaniei, Suediei si ale altor tari cu un hochei mult mai dezvoltat decat cel din Romania.
Brasovul este pregatit si pentru infiintarea unui centru de excelenta in hochei. Copiii vor putea fi cazati la Colegiul Mircea Cristea, unde vor avea toate conditiile si vor putea sa mearga si la cursuri. In luna noiembrie va fi si o competitie pentru seniori, Cupa Challenge, destinata echipelor reprezentative. La aceasta vor participa Spania, Croatia si Ungaria, primele doua dintr-o grupa superioara celei in care se gaseste Romania, iar Croatia adversarul direct pentru promovare. Nu numai hocheistii vor avea conditii deosebite in parcul Tractorul. Micii patinatori se pregatesc si ei deja pentru Grand Prix-ul din 8-12 septembrie, care se va desfasura la Brasov si la care vor participa sportivi din 40 de tari.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.