Vankay si-a zidit al treilea dosar penal la Pasajul Darste

Vankay si-a zidit al treilea dosar penal la Pasajul Darste

0 91

Protestatarul de la pasajul Darste a dat vopseaua si panglica pe caramida. Ladislau Vankay, brasoveanul care obisnuieste sa blocheze traficul la intrarea in Brasov dinspre Bucuresti si Sacele, a trecut la mijloace de protest mai robuste. A renuntat la bidineaua cu care si-a marcat pana acum teritoriul si la fasiile de hartie pe care le lega pana deunazi dintr-o parte intr-alta a strazii. Omul a considerat ca vopseaua si panglica sunt prea perisabile pentru actiunea lui de protest. Asa ca a recurs la materiale mai trainice. Ieri, timp de trei ore, a ridicat in mijlocul strazii un zid din caramizi masive, obstructionand din nou traficul pe Ocolitoarea Brasovului.
Vankay pretinde ca nu a construit un zid, ci pur si simplu a depozitat caramizile pe un teritoriu care ii apartine. Ladislau Vankay insista sa protesteze in acest fel impotriva refuzului municipalitatii brasovene de a-i accepta cuantumul despagubirii pe care o pretinde pentru cei 450 de mp de teren pe care ii detine sub unul din pilonii de sustinere a pasajului de la Darste.
Vankay este posesorul unui titlu judecatoresc irevocabil si executoriu de punere in posesie pe amplasamentul originar, dar pasajul a fost declarat de utilitate publica de catre Consiliul Local iar autoritatile locale trebuie sa-l exproprieze. Cu ocazia protestului de ieri, Vankay si-a zidit si temelia celui de-al treilea dosar penal, pentru blocarea cu intentie a unui drum public.
Este foarte posibil ca Vankay sa se fi inspirat din procedeele la care recurge si Aristotel Cancescu, in momentul in care piedicile pe care i le pune primarul Scripcaru ii pericliteaza investitiile. Este si cazul ultimului incident de acest fel, cand seful judetului a chemat presa la Complexul Agrement de sub Tampa, pentru a i se plange ca edilul orasului ii refuza eliberarea unei autorizatii de bransare la conducta de gaz. Hartia cu pricina a aparut imediat ce jurnalistii au intrebat la Primarie de existenta ei.
Pentru ca n-a avut succes pana acum, Vankay declara ca nu va inceta sa protesteze in acest fel pana cand nu va primi o despagubire convenabila pentru terenul pe care il detine sub pasaj.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.