Vankay blocheaza din nou podul

Vankay blocheaza din nou podul

0 85

Ieri, Ladislau Vankay, proprietarul terenului pe care este construit unul dintre pilonii podului de pe ocolitoarea Brasovului, inspre Sacele, a blocat pentru a patra oara traficul in zona.
De aceasta data proprietarul terenului de sub pod a pus o gramada de caramizi pe drum, motivand:
„Este proprietatea mea si pot sa depozitez ce vreau eu pe ea”.
Politistii s-au deplasat imediat la fata locului pentru a lamuri, pe cat posibil, lucrurile si a dirijat circulatia care se impotmolise complet. Astfel, traficul a fost deviat pe contrasens si masinile au putut trece de obstacol, insa cu mare greutate.
Ladislau Vankay a apelat la aceasta forma de protest pentru ca vrea sa determine Primaria Brasov sa il despagubeasca pentru terenul sau. El vrea ca municipalitatea sa ii cumpere cei 2.800 de metri patrati, suprafata pe care se afla pilonul podului si pentru care se asteapta sa obtina un milion de dolari.
„Daca nu pot sa-mi dea acesti bani sa-mi plateasca chirie pentru aceasta suprafata de teren”, a mai spus Vankay.
Ladislau Vankay a mai spus ca nu va renunta la actiunile sale prin asemenea blocari ale circulatiei pana nu i se va face dreptate. El a respins ofertele de a i se compensa terenul in alta parte si, pe undeva, este si normal. Sunt curios daca, de pilda, domnul primar Scripcaru Georgel ar consimti sa cedeze terenul pe care se afla vila sa de pe strada Ceahlau din Scheii Brasovului in schimbul unei parcele prin Bartolomeu, pe Dimitrie Anghel sau Carierei sau mai stiu eu, pe langa Depoul din Triaj.
Si nu m-as mira sa aud intr-o zi ca Vankay s-a apucat sa demonteze podul – este pe proprietatea lui, nu?, si acolo face ce vrea – si sa puna materialele demontate alaturi, pe proprietatea Primariei, fara sa instraineze nimic.
Hai ca ar fi haios!

Dan Bota

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.