Vandalism gratuit

Vandalism gratuit

0 58

Cred ca mai toti cei care umbla prin oras cu treburi sau doar in plimbare, pe jos sau cu mijloacele de transport in comun, au observat degradarea refugiilor din statiile RAT.
Unele dintre aceste refugii sunt din cele simple, destinate sa apere calatorii de intemperii, in asteptarea autobuzelor sau troleibuzelor, avand lateralele concepute drept panouri de publicitate, iar partea din spate inchisa cu placi simple din plastic, sub acoperis fiind plasate si banci sau scaune tip stadion.
Alte refugii adapostesc si chioscuri de presa si alte maruntisuri intr-un capat, in celalalt fiintand chioscuri de vandut bilete de calatorie sau abonamente.
Din pacate tineri teribilisti, cu spritul la bord, simt o placere deosebita ca, mai ales pe timp de noapte, in vagabondajul spre casa, sa rupa si sa distruga tot ce nu este din metal la aceste refugii: Ba de multe ori isi fac si necesitatile fiziologice in interiorul acestor refugii.
Alti nevrednici de a fi numiti oameni civilizati descompleteaza refugiile de placile din plastic pentru a le folosi la cine stie ce, fara sa se gandeasca la faptul ca astfel creaza disconfort – vant, ploaie, zapada – calatorilor in asteptare.
Iar daca refugiile din buricul targului scapa doar pictate de grafferi, cele mai de la marginea orasului sunt terminate.
Iata ce declara domnul Augustin Pulpea, directorul RAT Brasov:
“Gestul nostru de a avea un transport in comun civilizat in Brasov nu este apreciat de toata lumea, in special de tineri, majoritatea statiilor manjite cu graffiti aflandu-se in preajma liceelor. Totusi este de remarcat faptul ca, fata de anii trecuti, actele de vandalism, in autobuze si la refugiile din statii, au inceput sa scada, calatorii incepand sa ia atitudine fata de persoanele care distrug. Deasemenea Politia Comunitara are in vedere asigurarea pazei in zona statiilor si ne sprijina si in actiunile noastre de control.”
Eu adaug o propunere: Consiliul Local sa stabileasca amenzi mai consistente pentru asemenea cazuri de vandalism gratuit, iar cei ce distrug sa fie obligati la repararea stricaciunilor. Poate asa le va veni nesimtitilor mintea la cap.

Dan Bota

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.