Vanatorii de munte brasoveni si-au etalat tehnica de lupta

Vanatorii de munte brasoveni si-au etalat tehnica de lupta

0 558

Trecatorii au putut vedea, de Ziua Fortelor Armate, armament si echipamente similare celor aflate acum pe campurile operationale din intreaga lume, unde actioneaza militarii romani. Copiii care au venit sa-i vada au facut escalada si s-au dat pe tiroliana

Trecatorii au putut vedea, de Ziua Fortelor Armate, armament si echipamente similare celor aflate acum pe campurile operationale din intreaga lume, unde actioneaza militarii romani. Copiii care au venit sa-i vada au facut escalada si s-au dat pe tiroliana.

De Ziua Sfantului Gheorghe, protectorul armatei, vanatorii de munte brasoveni au organizat o zi a portilor deschise, in care vizitatorii au putut vedea tehnica de care dispun militarii.

Expunerea armamentului a fost insotita si de explicatii. Lt. col. Dorinel Cotea, ofiter relatii publice Brigada 2 Vanatori de Munte, a dat informatii despre tehnica de transmisiuni, tehnica de artilerie si armamentul greu si usor de infanterie, materialul de alpinism.

Un capitol aparte al acestor manifestari a fost si atelierul „Bate clopotelul!” – un panou artificial de catarare, la capatul caruia a fost montat un clopotel. Cei care au dorit sa faca aceasta escalada artificiala si au ajung sus, au batut clopotelul.

Vizitatorii au fost impresionati de cele vazute la unitatea militara.vanatori de munte3

Cei mai fericiti au fost copiii, mai ales ca ei au avut la dispozitie o tiroliana confectionata de militari si un perete pentru escalada.

De ziua lor, vanatorii de munte au organizat si competitii sportive pentru militari, care s-au intrecut la volei, sah si tenis de masa. Vanatorii de munte brasoveni le-au transmis colegilor lor aflati la mare distanta de tara sa se intoarca sanatosi acasa.

 

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.