Vanatorii de Munte au celebrat cei 99 de ani ai armei

Vanatorii de Munte au celebrat cei 99 de ani ai armei

0 475

De ziua lor, vanatorii de munte brasoveni au fost felicitati de mai multi generali, au primit diplome, au defilat si au oferit demonstratii de situatii de lupta simulate. Cei care le-au fost alaturi militarilor de ziua lor au putut vedea tehnica de lupta si diverse metode de camuflaj sau de organizare a trupelor in spatele liniei frontului

De ziua lor, vanatorii de munte brasoveni au fost felicitati de mai multi generali, au primit diplome, au defilat si au oferit demonstratii de situatii de lupta simulate. Cei care le-au fost alaturi militarilor de ziua lor au putut vedea tehnica de lupta si diverse metode de camuflaj sau de organizare a trupelor in spatele liniei frontului.
Ceremonialul de Ziua Vanatorilor de Munte a debutat cu mesajul de condoleante transmis familiilor victimelor din clubul bucurestean „Colectiv”, urmat de o slujba religioasa. Comandantul vanatorilor de munte brasoveni, generalul Tudorica Petrache, a citat pe ordinea de zi 18 militari merituosi si le-a acordat diplome pentru merite deosebite altor 32.vm1
Cel mai asteptate moment al zilei au fost etalarea echipamentelor si a tehnicilor de lupta, precum si cele doua exercitii demonstrative oferite de soldati.
Oaspetii au putut vedea cum se camufleaza un soldat sub o falsa borna kilometrica, intr-un mormant fals sau o fantana falsa, cum se pun capcane pentru inamici sau pentru animale, cum se organizeaza un camp minat, cum se cladesc adaposturile si cum se organizeaza un loc in care se gateste. In primul exercitiu oferit spectatorilor, militarii au prezentat organizarea unei ambuscade, cu capturarea tehnicii inamicului si distrugerea celor care nu erau necesare.
Al doilea exercitiu demonstrativ a simulat o interventie a antiaerienei, dupa care militarii si-au incheiat misiunea si au ramas in compania celor dragi cu care au petrecut o zi frumoasa.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.