Vama Veche imbracata in haine naturale

Vama Veche imbracata in haine naturale

0 60

Daca mai acum cateva zile se vorbea de intrarea in vigoare a unei masuri care sa reduca semnificativ consumarea de pungi din plastic, greu biodegradabile, iata ca se iau masuri In continuare de renuntare la acest material in toate formele lui.
Astfel, pana vara viitoare toate sezlongurile de plastic din statiunea Vama Veche vor fi inlocuite cu altele “mai primitive” din materiale naturale – lemn, stuf, rachita. Aceasta masura a fost luata, in primul rand, pentru mentinerea specificului statiunii, dar si pentru crearea unei atmosfere cat mai apropiate de ceea ce a insemnat si vrea sa reprezinte in continuare Vama Veche, cu atat mai mult cu cat plaja a fost declarata rezervatie naturala.
Reprezentantii Directiei Apelor Dobrogea-Litoral, ai Asociatiei pentru Conservarea Ariilor Protejate Bio-Cultural (APCAPBC) si cei ai Primariei Limanu, de care apartine administrativ localitatea Vama Veche, s-au intalnit cu agentii economicii pentru a discuta despre starea plajei din acest sezon estival, dupa cum informeaza Mediafax.
“Marea revolutie este ca am inceput despartirea de plastic. Adica, pe plaja, mobilierul ar urma sa fie exclusiv din materiale naturale: lemn, stuf, rachita. Intreprinzatorii din statiune nu au avut nimic impotriva umbrelelor din stuf, dar au privit cu scepticism propunerea de inlocuire a sezlongurilor din plastic. Aici a fost subiectul principal al discutiei, cum vor reusi intreprinzatorii sa faca aceasta tranzitie de la plastic la lemn astfel incat sa nu piarda foarte mult bani. De aceea, am decis ca sezonul 2008 sa fie unul de tranzitie de la plastic la lemn, iar lucrurile sa fie schimbate in totalitate din 2009″, a declarat Mircea Toma, citat de aceeasi sursa.

S.M.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.