Vama Buzaului se va mandri cu o rezervatie speciala de zimbri

Vama Buzaului se va mandri cu o rezervatie speciala de zimbri

0 53

Administratia judeteana a demarat un nou proiect menit sa valorifice potentialul turistic din Brasov.
Astfel, s-a decis deschiderea unei inedite rezervatii de zimbri la Vama Buzaului, acesta urmand sa fie cel de-al treilea obiectiv de acest tip din tara.
„Proiectul se deruleaza in parteneriat cu primaria din aceasta localitate, precum si cu cea din Prejmer”, a declarat seful Directiei Coordonare-Integrare de la CJ Brasov, Mihai Pascu.
Terenul alocat va fi compus dintr-o suprafata de 11,4 ha de pasune si 80 de ha de padure, pusi la dispozitie de prejmereni.
„Zimbrii ii vom aduce din Germania, de la Stangerode, de la un crescator privat. Avem o oferta speciala, de sapte exemplare la pretul de cinci. Per total, vom achita pentru animale 14.000 de euro. Cinci zimbri vor fi luati de la crescator, iar ceilalti doi, care ii apartin tot acestuia, vor fi preluati de la Gradina Zoologica din Berlin. Comparativ, Romsilva a vrut sa ne vanda zimbri la 8.300 euro/bucata”, a mai aduagat Mihai Pascu.
Se pare ca rezervatia va fi terminata oficial la inceputul lunii viitoare. „Ieri s-a format si asociatia care va gestiona proiectul, formata din primariile Prejmer si Vama Buzaului si Agentia de Dezvoltare Durabila a Judetului Brasov. Va fi cea de a treia rezervatie de gen, ca dimensiune, din tara, dupa cea din Vanatori si cea de la Bucsani. Inaugurarea se va face in jurul datei de 15 august”, a mai spus acesta.
Proiectul, promovat in urma cu doi ani de expertii americani de la USAID, urmareste atat dezvoltarea ecoturismului din zona, cat si protejarea ecosistemului, avand in vedere zona extrem de izolata si frumusetea salbatica a locurilor.

S.M.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.