Valul schimbarii in esaloanele puterii – sunt promovati si brasoveni

Valul schimbarii in esaloanele puterii – sunt promovati si brasoveni

0 1129

Directorul Fundaţiei ProPArk Braşov, Erika Stanciu, este noul secretar de stat la Ministerul Mediului, răspunzînd de ariile protejate. Numirea sa a devenit oficială după publicarea în Monitorul Oficial de la sfîrşitul săptămînii. Erika Stanciu, este de profesie inginer silvic și în cea mai mare parte a carierei sale a activat în ONG-uri care militează pentru protecția pădurilor. Înainte de a fi cooptată în echipa WWF, în 2003, Stanciu a fost directorul Parcului Național Retezat. De asemenea, Erika Stanciu a fost desemnată și preșendite al Federațeie Europene a Ariilor Protejate (Europarc).  Înainte de numirea ca secretar de stat, Erika Stanciu a fost directorul executiv al ProPark – Fundația pentru Arii Protejate. O dată cu Erika Stanciu, la Ministerul Mediului au fost numiţi tot pe posturi de secretar de stat speologul Viorel Lascu şi Corina Lupu.

szakal andrasAndrei Szakal în fruntea Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR).
Noul ministru al Agriculturii, Achim Irimescu, a trecut deja la schimbarea unor directori de la agențiile aflate sub tutelă instituției pe care o conduce.
Unul dintre cei mai nou promovați este Andrei Szakal, pus de Achim Irimescu în fruntea Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR).
Andrei Zsakal, un politician local, are o evolutie cu salt in functie de partidul in care a activat. Szakal este fost membru UDMR, trecut prin PDL si promovat in coloana tehnocratilor lui Ciolos. Pana la aceasta promovare a fost consilier local la Tărlugeni­, consilier județean UDMR, subprefect UDMR de Brașov, apoi șef la Agenția Națională a Funcționarilor Publici, consilier județean PDL de Brașov. Dupa numirile politice, ultima functie ocupata, de aceasta data prin concurs, este cea de administrator al local;itatii Tarlungeni.

Horia D.R.

 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.