Valoarea timbrului de mediu pentru autovehicule, pe site-ul ANAF

Valoarea timbrului de mediu pentru autovehicule, pe site-ul ANAF

0 93
Procedura de stabilire ÅŸi colectare a sumei reprezentând timbrul de mediu pentru autovehicule vor fi stabilite de către AgenÅ£ia NaÅ£ională de Administrare Fiscală /ANAF/, se arată într-un proiect de ordin supus dezbaterii publice, joi, de către administraÅ£ia fiscală.
Potrivit sursei citate, prin OrdonanÅ£a de Urgenţă a Guvernului nr. 9/2013 privind timbrul de mediu pentru autovehicule, publicată în Monitorul Oficial în data de 4 martie 2013, s-a reglementat această taxă pentru autovehicule. Actul normativ prevede, la articolul 10, verificarea, colectarea, inclusiv soluÅ£ionarea contestaÅ£iilor privind timbrul datorat de contribuabili, se realizează de către organul fiscal competent, potrivit prevederilor din Codul de procedură fiscală, republicată, cu modificările ÅŸi completările ulterioare. De asemenea, conform dispoziÅ£iilor din Normele metodologice de aplicare a OUG privind timbrul de mediu pentru autovehicule, procedura de stabilire a sumei reprezentând timbrul de mediu se aprobă prin Ordin al preÅŸedintelui ANAF în termen de 15 zile de la data intrării în vigoare a normelor metodologice. Proiectele de acte normative, iniÅ£iate de ANAF, sunt publicate pe site-ul instituÅ£iei, domeniul LegislaÅ£ie/Transparenţă decizională.
Documentele pot fi consultate la DirecÅ£ia de Comunicare, RelaÅ£ii Publice ÅŸi Mass-Media din cadrul AdministraÅ£iei, iar eventualele sugestii, propuneri sau opinii pot fi transmise în scris la DirecÅ£ia de Comunicare, RelaÅ£ii Publice ÅŸi Mass-Media sau prin poÅŸtă. Ministrul Mediului, Rovana Plumb, a declarat, joi, că, pentru o mai bună funcÅ£ionalitate a etapelor necesare înmatriculării unui autovehicul, va exista un program informaÅ£ional comun între AdministraÅ£ia Fondului pentru Mediu /AFM/, ANAF ÅŸi DirecÅ£ia Regim Permise Conducere ÅŸi Înmatriculare a Vehiculelor /DRPCIV/. '(…) Pentru rapiditatea înmatriculării ÅŸi pentru a nu mai pune pe drumuri cetăţenii, în 60 de zile, între AdministraÅ£ia Fondului pentru Mediu, ANAF ÅŸi Serviciul de Înmatriculări, va exista un program informaÅ£ional, astfel încât cetăţeanul să meargă o singură dată într-un singur loc. Vă vom comunica la momentul respectiv unde va merge', a afirmat oficialul de la Mediu.
 

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.