Valea Uzului: O provocare pusa la cale de la Budapesta! Kelemen Hunor:...

Valea Uzului: O provocare pusa la cale de la Budapesta! Kelemen Hunor: „România ne-a arătat adevărata ei faţă”!

0 215

„Guvernul ungar chiar a vrut cumva să pună gaz pe foc si să profite de o „problemă”  care s-a nascut din nimic!. Ştiam că la Ciuc se pregătea acest lucru în ultima săptămână… se lauda fostul „C.I.E.” Ponta.  Probabil cineva,  a spus: ne ajută ca să ne certăm, ca să luăm voturi naţionaliste.
 Cred că nici UDMR nu a fost deloc „deranjat”… că au găsit motiv să rupă protocolul cu PSD, zice EL Comandate „Pro”, mai departe
Dar sunt demoni cu care nu e bine sa te joci. După Târgu-Mureş 1990, nu am mai avut incidente etnice grave…
Ăştia sunt demoni pe care, când le dai drumul, nu-i mai bagi înapoi în sticlă, ar fi spus Victor Ponta. Referitor la declaraţia lui Kelemen Hunor 
– „România ne-a arătat adevărata ei faţă”, liderul Pro România a susţinut că această afirmaţie este greşită, jignitoare pentru romani şi îi va fi pusă în faţă mult timp preşedintelui UDMR.
„Kelemen Hunor e un tip deştept şi echilibrat”. Ponta crede că este cea mai gravă greşeală pe care „prietenul Hunnor” a comis-o vreodată. Şi-a şi cerut scuze, dar îl va urmări această frază. 
Mă uimeşte, nu e un extremist. Intr-adevar, e o frază atât de greşită, de jignitoare, care îi va fi mult timp de acum încolo pusă în faţă, a opinat fostul pesedist.

El a spus că singura soluţie pentru a rezolva astfel de situaţii conflictuale este dialogul. „Pericolul e grav pentru toată lumea, poate chiar Iohannis, ar trebui să-i cheme pe toţi şi să spună: nu vă jucaţi cu chestia asta, nu e politică, e mult mai grav”, a adăugat la  concluzii  „ințeleptul” Victor Ponta.
Adevarat Kelemen Hunor si-a dat seama abia marţi, la Jurnalul de Seară, ce „excese” au facut liderii locali ai C.J. Harghita referitor la situația din Valea Uzului, care au sărit rău calul si ca nici EL nici ceilalti nu ar fi  avut intenția să jignească pe nimeni și își cere scuze dacă cineva s-a simțit jignit: 
„Eu am vorbit despre instituțiile statului care trebuiau să intervină și nu să lase aceste imagini în lume…”, a afirmat aiurea Kelemen Hunor, facandu-se ca uita principalul: ca in data de 6 iunie, de… Ziua Erorilor, câteva sute de persoane au forțat intrarea în cimitirul internațional din Valea Uzului, după ce administrația locală a interzis accesul romanilor! 
Dar l-au deschis …cu protocol zero, cu o zi inainte, la venirea special de la Budapesta, a vicepremierului Smejen Szolt !! 
Alte câteva sute de oameni, etnici maghiari, au format un lanț uman în fața cimitirului… Cine i-o fi adus acolo de la 33 km unde este Sanmartin? Sa fi fost Jandarmii?! Să fim seriosi…

Ulterior, mai mulți cetățeni români aflați si ei „intamplator” în preajma Cimitirului Eroilor din Valea Uzului pentru a sărbători Ziua Eroilorau rupt intr-un loc cordonul de jandarmi și au pătruns în cimitir, potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Județean Bacău.  Jandarmeria a transmis apoi, referitor la incidentele petrecute la Cimitirul Valea Uzului, că, Slava Domnului, nu au existat violențe între participanți sau între participanți și forțele de ordine, precizând însă ca jandarmii vor verifica in continuare  dacă au fost distruse cruci si de către cine!! (d.d.rujan, Deak Andrei)

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.