Valea Prahovei bate Paris-ul !

Valea Prahovei bate Paris-ul !

0 237

Petrecerea Anului Nou intr-o pensiune turistica sau intr-un restaurant de pe Valea Prahovei a ajuns sa coste cat un sejur la Paris. Proprietarii pensiunilor justifica preturile uriase prin „investitiile fabuloase” pe care le-au facut pentru a se putea ridica la standardele europene. Astfel, Revelionul din acest an a ajuns sa se vanda chiar cu 450-500 euro de persoana la o pensiune de patru stele.


?


Tariful include cinci nopti de cazare, trei mese zilnice cu mancaruri traditionale si cina festiva din noaptea de Anul Nou. Cu aceasta suma, un turist poate sa petreaca un sejur de sarbatori la Paris sau in alte alte destinatii externe, la fel de atractive.


?


Majoritatea agentiilor vand pachete de 400-450 euro la Paris, incluzand patru nopti de cazare in hotel de doua-trei stele, in zone ceva mai departate de centrul orasului, dar si pachete de 550-600 euro, pentru hoteluri de trei-patru stele, in zonele centrale. In pret este inclus si transportul cu avionul”, a declarat Traian Badulescu, purtator de cuvant al Asociatiei Agentiilor de Turism din Romania (ANAT).


?


Dat fiind trendul mereu crescator al tarifelor pentru sejururile interne, nu e de mirare ca numarul turistilor romani care au ales sa-si petreaca vacanta in strainatate in acest an a crescut cu 35%. Potrivit datelor ANAT, o crestere similara este estimata si pentru anul viitor, mai ales ca zborurile catre diverse destinatii exotice se vor ieftini. „Aderarea va intensifica concurenta pe aceasta piata, iar biletele de avion vor costa mai putin decat in prezent, ceea ce va facilita calatoriile in afara pentru romanii care pana acum nu si-au permis acest lucru”, a afirmat Traian Badulescu.


?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.