Valea Jiului: o noua statiune de schi

Valea Jiului: o noua statiune de schi

0 103

Valea Jiului: o noua statiune de schi
O noua statiune de schi va fi construita in vecinatatea municipiului Vulcan, din Valea Jiului, proiectul intitulat „Castelul din Carpati” avand o valoare de 26 de milioane de euro.
Statiunea Pasul Valcan este situata la 7 kilometri de orasul Vulcan, la o altitudine de 1.200 de metri, in Masivul Valcan.
Proiectul prevede construirea a cinci partii de schi, dintre care cea mai mare va avea o lungime de 5 kilometri.
De asemenea, sunt prevazute spatii de cazare, instalatii de transport pe cablu, accesul in statiune urmand sa fie facut cu o telegondola care va pleca din orasul Vulcan.
”Proiectul a fost finalizat. Am primit acum 10 milioane de lei cu care vom putea incepe constructia telegondolei pentru turisti. Totodata, se lucreaza la drumul de acces spre Pasul Valcan. S-au asfaltat, cu ajutorul Consiliului Judetean Hunedoara, primii doi kilometri de drum, urmand sa mai fie executati alti cinci kilometri”, a declarat primarul municipiului Vulcan, Gheorghe Ile.
Potrivit acestuia, viitoarea statiune Pasul Valcan va beneficia de retele de alimentare cu apa, canalizare si energie electrica.
Autoritatile vor fi foarte stricte in ceea ce priveste regimul constructiilor in perimetrul statiunii, cabanele pentru turisti urmand sa fie construite cu respectarea traditiilor zonei, atat ca materiale, cat si ca inaltime.
”Avem pregatite doua modele pentru constructia casutelor de vacanta, iar cabanele vor avea o capacitate de cazare de maxim 10 camere”, a precizat Ile.
Proiectul este finantat in baza programului national „Super schi in Romania”, iar sumele necesare sunt asigurate din fonduri guvernamentale.
Se estimeaza ca primii turisti ar putea merge la schi in noua statiune montana in aproximativ doi ani si jumatate, chiar daca toate lucrarile sunt prevazute sa se finalizeze peste 10 ani.

Sursa: AGERPRES

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.