Valea Cetatii devine Valea Poeziei!

Valea Cetatii devine Valea Poeziei!

0 517

Versuri din clasicii literaturii romane vor fi zugravite pe treptele din cartier. „Antologia murala” face parte dintr-un proiect dezvoltat de Uniunea Scriitorilor din Romania in parteneriat cu Primaria Brasov si care are ca scop valorificarea poeziei dedicate Brasovului

Versuri din clasicii literaturii romane vor fi zugravite pe treptele din cartier. „Antologia murala” face parte dintr-un proiect dezvoltat de Uniunea Scriitorilor din Romania in parteneriat cu Primaria Brasov si care are ca scop valorificarea poeziei dedicate Brasovului.
Proiectul „Valea Cetatii-Valea Poeziei” urmareste promovarea poeziei in vederea consolidarii identitatii culturale locale. Versuri dedicate Brasovului de catre poeti consacrati ai literaturii romane vor fi inscriptionate pe treptele din cartierul Racadau. Un juriu va decide ce poeme vor fi pictate pe cele peste 500 de trepte, insa cu siguranta poezile lui Eminescu, Lucian Blaga, Ion Minulescu si Andrei Muresianu vor fi frumos zugravite de elevii Liceului de Arte.
Implementarea proiectului va contribui, sustin edilii, la imbunatatirea perceptiei domeniului cultural de catre publicul mediu, dar va aduce si un capital important de imagine in desemnarea Municipiului Brasov drept Capitala Culturala Europeana.
Actiunea inseamna de fapt un capital important de imagine pe care il va castiga municipiul Brasov in competitia de castigare a titlului de Capitala Europeana a Culturii in 2021.
Initiatorii proiectului sustin ca era nevoie sa fie creat un cadru de interactiune directa intre locuitorii cartierului Valea Cetatii si poezia orasului. Potrivit lui Adrian Lesenciuc, presedintele Uniunii Scriitorilor, Filiala Brasov, formele de manifestare a unei subculturi de cartier, cu desene dintre care unele sunt grotesti, trebuie inlocuite cu adevarata cultura. Proiectul se adreseaza tuturor locuitorilor municipiului Brasov, care trebuie adusi in contact cu literatura si cultura in general.
Primele inscriptionari vor putea demara chiar de saptamana viitoare iar cel tarziu la 1 noiembrie vor fi finalizate cel putin 100-150 de trepte.

Vifor Rotar

 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.