Vadim Tudor, imunitate si imunditie

Vadim Tudor, imunitate si imunditie

0 106

Institutiile europene, altminteri pline de calitati si virtuti, au in Romania o proprietate aparte. Alesii nostri fac cu ele ce vor muschii lor. Indiferent de domeniul caruia i-au fost destinate, in Romanika sunt invocate dupa cum au chef si dupa cum dau bine intereselor de moment ale celor care vorbesc despre valori europene. Politicienii nostri probeaza asta in fiecare moment al mandatului lor. Vremelnic, ne place noua sa spunem satui de prestatiile si imbecilitatile lor, dar trecatori ne dovedim in final tot noi, asistand de pe margine cum ni se perinda pe sub ochi sirul nesfarsit de prostii politice comise de alesi.
Vadim Tudor este ultimul exemplu despre cum se manuieste o institutie si o demnitate europeana in functiile de faptele pe care tribunul le savarseste. Cu ocazia scandalului evacuarii din sediul PRM, Vadim a probat ce folositoare este haina de europarlamentar, pe care poti s-o imbraci chiar si peste un caracter abject, pe care tocmai l-ai lasat sa se exprime in toata libertatea lui. Daca si duduia executor judecatoresc avea o astfel de pelerina de vreme rea, evita jetul de apa azvarlit spre ea de tribunul dezlantuit. Peremistul sef este europarlamentar cand ia salariul sau cand ameninta mafia din Romanika c–o paraste la forurile europene. Se prevaleaza de calitatea de parlamentar la Bruxelles ca sa traga o tipla europeana peste fituica imunda pe care o patroneaza si, in parte, o scrie. Tot exersare a europarlamentarismului a fost, cu siguranta, si revarsarea potopului de injurii asupra femeii-portarel, culese de pe maidanul politicii. In scopuri de multilingvism, desigur. Cand a fost mai europarlamentar Vadim Tudor? Cand a facut-o curva pe duduie, cand a smuls cascheta „tablagiului” venit sa aplice legea sau cand s-a dat jignit in calitatea de deputat bruxellez si a invocat imunitatea cuvenita membrilor PE?
Cum legea din Romanika are prostul obicei sa se aplice stramb sau sa aiba din cand in cand diverse jene constitutionale, e putin probabil sa bata imunitatile europene in care si-a drapat Vadim purtarile foarte neaose de mahala politica de la noi. L-ar lua, cred, foarte prin surprindere pe tribun, ca Parlamentul European sa dea curs solicitarii anchetatorilor romani si sa-i ridice putin imunitatea, doar cat dureaza instrumentarea si judecarea dosarelor in care este cercetat.
E drept c-ar si risca mult colegii lui Vadim de la Bruxelles, daca le-ar trece prin cap sa ia o astfel de decizie. N-ar gasi umbrele destul de solide sa se protejeze de valul de sudalmi si pahare de apa turnate in cap de la tribuna PE. Bine ca nu poarta caschete, desi tribunul ar spala pe jos la fel de bine si cu niste palarii elegante de fetru.
Dar nici chiar procurorii n-ar putea contrazice una din declaratiile facute de Vadim Tudor cum ca smulsul caschetei s-a produs pentru ca „haidamacii m-au dezechilibrat”.
Ce-i drept, arata foarte dezechilibrat la evacuare.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.