Vaci pentru lapte sau vaci pentru carne?

Vaci pentru lapte sau vaci pentru carne?

0 114

Este intrebarea careia trebuie sa-i raspunda cat mai repede crescatorii brasoveni de bovine daca vor sa-si sporeasca valoarea productiei. Pentru ca in Uniunea Europeana a crescut cererea de carne de vita, autoritatile ii sfatuiesc pe crescatori sa acorde mai multa atentie cresterii vacilor de carne.
Pentru a discuta strategiile de dezvoltare a sectorului zootehnic din judet, Oficiul pentru Ameliorare şi Reproducţie în Zootehnie, impreuna cu Prefectura Brasov si Asociatia Crescatorilor de Taurine, organizeaza intalniri aproape saptamanale. Ca urmare a cresterii cererii de carne de vita pe piata la nivel european si mondial, crescatorii de bovine trebuie sa decida daca vor sa produca lapte sau carne.
Vestea buna este ca a crescut suprafata agricola lucrata, aspect care atrage dupa sine cresterea productiilor vegetale, fapt benefic pentru crescatorii de bovine. Pasunile alpine, insa, nu sunt valorificate corespunzator.
Din 2012 se va acorda ajutor si pentru bovina de carne, pentru zonele defavorizate subventie care poata sa ajunga pana la 250 de euro pe cap de animal. Si subventiile actuale vor creste de anul viitor.
Judetul Brasov numara 33 de unitati administrativ teritoriale care indeplinesc conditiile de zone defavorizate, astfel ca pentru mai mult de doua treimi din teritoriul judetului primesc subventii destinate acestui capitol.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.