Vaci, moloz si buruieni pe Aeroportul de la Ghimbav

Vaci, moloz si buruieni pe Aeroportul de la Ghimbav

2 503

Cea mai importanta si costisitoare investitie a judetului a ajuns loc de pasunat pentru vaci Pe terenul aeroportului de la Ghimbav rumegatoarele pasc buruieni inalte de 1 metru, care au napadit pista folosita neautorizat de carute si masini agricole. Maidanul pentru care Consiliul Judetean a cheltuit pana acum 25 de milioane de euro tine loc si de groapa de gunoi pentru cei care isi construiesc case in apropiere

Cea mai importanta si costisitoare investitie a judetului a ajuns loc de pasunat pentru vaci Pe terenul aeroportului de la Ghimbav rumegatoarele pasc buruieni inalte de 1 metru, care au napadit pista folosita neautorizat de carute si masini agricole. Maidanul pentru care Consiliul Judetean a cheltuit pana acum 25 de milioane de euro tine loc si de groapa de gunoi pentru cei care isi construiesc case in apropiere. Anomaliile sunt posibile pentru ca, pe distante de sute de metri din perimetrul aeroportului, gardul imprejmuitor nu a fost construit niciodata sau a fost furat. Pe hartie insa, fosta conducere a judetului a finalizat si platit gardul de cel putin 3 ori.
Pana sa aterizeze avioane pe aeroportul de la Ghimbav, aici s-au instalat vacile si o vegetatie salbatica. In afara de pista, amenintata cu degradarea, nu se mai observa niciun indiciu ca in zona ar urma sa fie construit un aeroport. Nici macar gardul care imprejmuieste zona nu este realizat in intregime.
Pe cele 220 de hectare ale aeroportului, buruienile au crescut au crescut la voia intamplarii si depasesc 1 metru inaltime. Daca taiatul acestora nu intra in atributiile nimanui, salvarea vine de la vacile care profita de golurile din gard pentru a intra in perimetrul partial imprejmuit ca sa pasca in voie. Lipsa gardurilor ameninta insa direct pista viitorului aeroport, pentru care Consiliul Judetean a platit 16 milioane de euro si care este folosita de soferii veniti sa depoziteze moloz in incinta aeroportului. Dovada sunt gunoaiele aruncate si urmele de cauciucuri de pe pista.
O alta problema a aeroportului o reprezinta lipsa canalizarii, ceea ce face ca pista sa se deterioreze pe zi caeroport bv4e trece. Pana atunci, apa paraului Besalcin se scurge pe unde apuca De la 1 iunie, paza Aeroportului de la Ghimbav este asigurata de catre Directia de paza din subordinea Consiliului Judetean. La rezilierea contractului, firma care a asigurat paza pana luna trecuta a plecat cu poarta de la intrare si cu gheretele paznicilor. Care s-au dovedit mai grijulii cu avutul propriu decat cu cel judetean: daca tot au avut atata pamant la dispozitie, oamenii s-au gandit sa puna rasaduri, pe care le-au imprejmuit mai eficient decat este protejat aeroportul.
O comisie de la Consiliul Judetean, venita de curand in inspectie, a descoperit ca pista aeroportului a fost deja folosita pentr aterizari si decolari neautorizate ale unor avioane pe care se efectuau lectii de zbor. Se pare ca si masini apartinand Institutului Cartofului au traversat pista pentru a stropi niste culturi de plante.

Vifor Rotar

 

COMENTARII

 1. „Lumea n-are chef, se complace”!
  Despre care lume vorbiti? Despre cadrele didactice din invaramant? Despre corpul profesoral din Universitate? Nu stiu – poate ca aveti dreptate!
  Daca vorbiti de membrii Camerei de Comert si Industrie Brasov e posibil sa nu invaselati. Daca vorbiti de cei care conduc CCI, recunosc, NU VA INSELATI!
  Sper ca nu vorbiti de cei de la Curtea de Conturi. Ei nu se complac, sunt complicii celor care fura de pe functiile ce le detin in administratia publica!
  Sa nu va referiti la cei care isi primesc salariile din sistemele de forta, ordine si securitate pentru ca ei nu fac altceva decat sa respecte legea. Sa recunoastem legea e facuta stramb de cei care vegeteaza prin Parlament.
  Daca vorbiti de asa-zisi politicieni, parlamentari primari, consilieri locali/judeteni, recunosc NU VA INSELATI!
  Sa nu va referiti la cei care sunt sufocati de maldarele de dosare (practic acopera adevarata PUTERE a JUSTITIEI) sunt si ei oameni supusi uneori greselii.
  Daca vorbiti de cei care locuiesc in mediul rural – VA INSELATI!
  Va inselati si atunci cand vorbiti despre cei care locuiesc in cartiere (TRACTORUL, STEAGU etc.).
  Va rog sa fiti mai clar – despre care lume vorbiti?

 2. Cu alte cuvinte,la Brasov scapa cine poate.E clar ca nu-i de investit in zona,nici macar in imobiliare.Lumea n-are chef,se complace,le e bine si asa.Adio,Mario!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.