Vaccinurile sunt tot mai contestate de parinti la Brasov

Vaccinurile sunt tot mai contestate de parinti la Brasov

0 192
Tot mai multi parinti brasoveni aleg sa nu isi mai vaccineze copiii, convinsi ca, in loc sa ii protejeze, le fac doar rau. Mamele prefera sa ii alapteze pe sugari pe termen mai lung, dar si sa ii hraneasca suta la suta natural, pentru a le stimula imunitatea, in loc sa recurga la vaccinuri. De cealalta parte, autoritatile medicale brasovene considera ca nevaccinarea este o eroare, cu consecinte grave pentru sanatatea copiilor.
In Brasov, 95% dintre copiii aflati pe listele Directiei de Sanatate Publica sunt vaccinati conform programului national de sanatate, in vreme ce doar 5% nu au primit vaccinurile asa-zis „obligatorii”. Brasoveanca Ditta Depner este una dintre mamele care lupta pentru a atrage atentia asupra pericolelor vaccinarilor. Ditta are doi copii, amandoi nascuti acasa si nevaccinati, dar foarte sanatosi.
Conform programului national pentru sanatate, in Romania copiii sunt imunizati numai in primul an cu vaccinuri care includ peste 25 de tulpini de virusuri.
Ditta Depner nu este singura mama care a ales sa nu isi vaccineze copiii. Brasoveanca
Estera Osorhanu este la fel de convinsa ca vaccinul este o agresiune la care nici un nou-nascut nu ar trebui sa fie expus.
Vaccinurile nu reprezinta niciun fel de pericol, sustin insa autoritatile medicale.
Alexandru Balescu, directorul DSP Brasov, considera ca riscurile sunt minore pa langa efectul benefic pe care inocularile le-ar avea asupra organismului. Autoritatile recunosc ca vaccinurile au contraindicatii si unele reactii adverse, insa recomanda sa le facem si sa ne asumam eventualele reactii, decat sa lasam copiii nevaccinati.
Parintii care refuza vaccinutile sunt sustinuti de un mic procent de medici – majoritatea specialisti in homeopatie – care ii incurajeaza in demersul lor de a-si creste copiii fara vaccinuri. Este cazul Andreei Hampel Binder, medic homeopat, care a descoperit ca bebelusii chiar regreseaza dupa vaccinare.
Conform legii, in Romania parintii au dreptul de a refuza sa isi vaccineze copiii. In realitate, copiii nevaccinati sunt discriminati si deseori li se refuza dreptul de a fi inscrisi la gradinite si scoli, fiind considerati un „pericol” pentru ceilalti copii, desi acestia, teroretic sunt deja protejati, fiind vaccinati.
 
Vifor Rotar

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.