Vaccinurile antigripale si infarctul miocardic

Vaccinurile antigripale si infarctul miocardic

0 67

Un vaccin antigripal are mai multe efecte benefice decat cele pentru care a fost creat, conform unui nou studiu care sustine existenta unei legaturi intre acest tip de vaccin si scaderea riscului de producere a unui infarct miocardic, informeaza CNN. Astfel, persoanele adulte care sunt vaccinate impotriva gripei intampina un risc mai redus de a suferi un infarct in cursul urmatorului an, conform studiului publicat in ultimul numar al revistei Canadian Medical Association Journal.
„Prin natura acestui studiu nu se poate demonstra aceasta ipoteza in termeni de cauza – efect. Deci nu demonstreaza la nivel absolut ca vaccinul antigripal previne infarctul, insa demonstreaza ca acesta poate fi asociat cu o scadere a gradului de risc de a suferi un infarct”, a comentat Dr. Niro Siriwardena, profesor la University of Lincoln, din Marea Britanie si coautor al acestui studiu.
Cercetatorii britanici care au realizat acest studiu au comparat datele medicale ale unui numar de 16.000 de pacienti de peste 40 de ani, aflati la primul atac cardiac din viata, cu datele medicale de la 62.700 de persoane care nu au suferit niciodata vreun infarct.
Tinand cont si de alti factori majori de risc de producere a infarctelor de miocard, precum fumatul, cercetatorii au ajuns la concluzia ca banalul vaccin antigripal poate fi asociat cu o reducere cu 19% a riscului de a suferi un infarct.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.