Vaccinul si sufletul

Vaccinul si sufletul

1 1944

În urmă cu mai bine de o sută de ani, Rudolf Steiner a scris următoarele:

„În viitor, vor elimina sufletul cu medicamente. Sub pretextul unui ‘punct de vedere sănătos’, va exista un vaccin prin care corpul uman va fi tratat, cât mai rapid posibil, direct la naștere chiar, astfel încât omul ființa nu poate dezvolta gândirea existenței sufletului și a spiritului.
Medicii materialiști, li se va încredința sarcina de a îndepărta sufletul umanității. Cum astăzi, oamenii sunt vaccinați împotriva acestor boli, astfel încât, în viitor, copiii vor fi vaccinați cu o substanță care poate fi produsă exact astfel încât oamenii, datorită acestei vaccinări, să fie imuni la nebunia „vieții spirituale”.

Omul ar ramane extrem de inteligent, dar nu ar dezvolta o conștiință și acesta este adevăratul scop al unor cercuri materialiste.

Cu un astfel de vaccin, puteți face ușor corpul eteric slăbit în corpul fizic. Odată detașat corpul eteric, relația dintre univers și corpul eteric ar deveni extrem de instabilă, iar omul ar deveni un robot, căci corpul fizic al omului trebuie să fie șlefuit pe acest Pământ prin voință spirituală.

Deci, vaccinul devine un fel de forță arymanique; omul nu mai poate scăpa de un viitor doar materialist dat. El devine materialist fara constiiinta și nu se mai poate ridica la spiritual „

Rudolf Steiner opera

Rudolf Steiner (1861- 1925)
A fost un filosof, esoterist, artist, pedagog și gânditor social austriac, fondator al antroposofiei, pedagogiei Waldorf, euritmiei, agriculturii biodinamice și medicinei antroposofice. A inițiat concepția despre tripartiția socială, economia asociativă și a proiectat mai multe clădiri după principiile arhitecturii organice, între care cea mai cunoscută este Goetheanum-ul, sediu al Universității Libere pentru Știință Spirituală și Societății Antroposofice Generale.
Steiner a avut o amplă activitate ca filosof, conferențiar și om de cultură, susținând numeroase prelegeri în diferite localități din Europa, inclusiv una în anul 1889 la Sibiu, aflat pe atunci în cadrul Imperiului Austro-Ungar. În 1891 își obține doctoratul în filosofie la Universitatea din Rostock, Germania, iar mai târziu devine secretarul general al secțiunii germane a Societății Teosofice, cu toate că avea rezerve asupra misticismului oriental promovat de aceasta.

Steiner um 1905.jpg

Începând cu această perioadă începe să vorbească despre posibilitatea cercetării nemijlocite a lumii spirituale suprasensibile prin intermediul metodelor științei spirituale, descrise de el într-o serie de cărți și conferințe.

Deși susținea concepția despre reîncarnare și karma, importanța pe care Rudolf Steiner o acorda creștinismului și esoterismului vestic duc în 1913 la separarea de Societatea Teosofică și înființarea Societății Antroposofice, în cadrul căreia va introduce cele mai multe inițiative cultural-spirituale și sociale ale sale, îndeosebi după primul război mondial.
Steiner a insistat adesea asupra necesității de a folosi cunoștințele obținute prin observație suprasensibilă în viața practică, considerând lipsa legăturii între idealurile spirituale ale oamenilor și necesitățile materiale ale vieții cotidiene a fi cauza declinului socio-cultural.
Antroposofia pe care a fondat-o este o concepție despre om și lume care susține existența unor elemente suprasensibile constitutive ale ființei umane, dincolo de corpul fizic. Sursa: Wikipedia, enciclopedia liberă.

Vedeti opera aici: http://rudolfsteineraudio.com/writtenimagebased.html

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.