Vaccinarea previne boli foarte periculoase

Vaccinarea previne boli foarte periculoase

0 539

Difteria, tetanosul, tusea magareasca sau pojarul pot fi prevenite prin vaccin. Saracia si lipsa de interes a parintilor din mediul rural brasovean au facut ca procentul de imunizare a micutilor impotriva pojarului sa scada ingrijorator

Difteria, tetanosul, tusea magareasca sau pojarul pot fi prevenite prin vaccin. Saracia si lipsa de interes a parintilor din mediul rural brasovean au facut ca procentul de imunizare a micutilor impotriva pojarului sa scada ingrijorator. Imbolnavirea micutilor cu varste de sub doi ani poate avea urmari extrem de grave si poate duce chiar la deces.

In 2015 se implinesc zece ani de cand Organizatia Mondiala a Sanatatii a declarat prima data Saptamana Europeana a Vaccinarii. Anul acesta intre 20 si 25 aprilie Directia de Sanatate Publica a dedicat o saptamana acestui subiect, cu scopul de a sensibiliza populatia asupra importantei acoperirii vaccinale cat mai complete. Doar asa se pot preveni epidemiile care s-ar solda cu suferinta si chiar pierderea foarte multor copii. vaccin2Rujeola sau pojarul asa cum este cunoscut in popor este o boala extrem de periculoasa, avertizeaza dr. Georgeta Negoita – reprezentant DSP Brasov, care a dezvaluit ca statele membre ale OMS au fost de acord sa ia masuri pentru eradicarea pojarului.

Toti mediatorii sanitari din comunitatile de romi ale judetului au fost instruiti pentru ca mai ales in aceste comunitati vaccinarea este deficitara. In mediul rural al judetului Brasov 80.92 % dintre copii au fost imunizati impotriva pojarului in timp ce procentul recomandat este de 95 % .

Organizatia Mondiala a Sanatatii recomanda ca toti copii sa beneficieze cel putin de vaccinarile impotriva urmatorilor boli: difteria, tetanosul, pertussisul sau tusea magareasca rujeola binecunoscutul pojar, rubeola, oreionul, si poliomielita.

 

Vifor Rotar

 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.