VACCINAREA CA AFACERE SAU DESPRE CORUPTIE LA NIVEL INALT IN OMS!

VACCINAREA CA AFACERE SAU DESPRE CORUPTIE LA NIVEL INALT IN OMS!

0 111
 
Binecunoscuta doctorita suedeza, Annika Dahlqvist, a fost concediata anul trecut in urma declaratiilor ei legate de vaccinarea in masa in Suedia. Ea a declarat ca nu se va vaccina si ca sunt cai mai bune pentru a te proteja impotriva virusului.
A mai declarat de asemenea ca pe ea personal nu o intereseaza mamografia si testele “cell”. Este insa clar ca pozitia ei fata de vaccinarea in masa a facut-o sa-si piarda locul de munca.
In articolul publicat de Newsmill, „Adevarul este ca vaccinul antigripal contine mercur in cantitati periculoase” ea scrie: „Deoarece vaccinul contine substante potential periculoase in forma de mercur si scqualena, cred ca trebuie facut voluntar si nu trebuie facuta nici un fel de propaganda in idea ca noi ar trebui sa ne vaccinam din solidaritate cu ceilalti.
 „A avea o opinie despre vaccinarea in masa nu poate fi interzis intr-un mod rezonabil. Suntem multi impotriva vaccinarii in masa”
 
Intr-un articol din Expressen, unul din cele patru mari ziare suedeze, ea spune:
se poate foarte bine ca efectele negative (cauzate de vaccin) sa fie mai rele decat gripa in sine. Suspectez ca Agentia pentru Produse Medicale (läkemedelsverket) este influentata de producatorii de vaccine. Aici sunt interese financiare enorme in joc”.
 
 
Medicii germani cu funcÅ£ii de conducere s-au revoltat făţiÅŸ împotriva vaccinului contra gripei „porcine”, potrivit unei reviste germane de top, „Spiegel”.
PreÅŸedintele Societăţii germane pentru medicină generală ÅŸi medicina familiei, Michael Kochen, îi sfătuieÅŸte pe medicii de familie să NU recomande pacienÅ£ilor vaccinarea.
PreÅŸedintele AsociaÅ£iei medicilor pediatri,Si profesorul Wolfram Hartmann, a acuzat guvernul că face „afirmaÅ£ii ÅŸtiinÅ£ifice false”.
”Riscurile sunt mai mari decât beneficiile”, a spus Hartmann.“Vaccinul [împotriva gripei porcine] nu este suficient testat pentru femeile însărcinate ÅŸi copii, prin urmare, utilizarea necugetată a acestui vaccin prezintă riscuri uriaÅŸe”,De asemenea, sistemul imunitar al copiilor are tendinÅ£a de a reacÅ£iona exagerat ÅŸi chiar această reacÅ£ie exagerată poate fi declanÅŸată de adjuvanÅ£i.În plus, a criticat folosirea conservanÅ£ilor pe bază de mercur.
”Aceasta componenta nu se mai foloseÅŸte la vaccinurile care există în prezent”, a spus Hartmann.
Protestele au determinat statele să emită ordine pentru alte vaccinuri împotriva „gripei porcine”, fără mercur ÅŸi adjuvanÅ£i, care vor fi disponibile de la jumătatea până la sfârÅŸitul lunii noiembrie, notează revista „Spiegel”.
Ministrul german al sănătăţii, Ulla Schmidt, insistă că vaccinurile cu adjuvanÅ£i împotriva gripei „porcine” sunt sigure, dar lumea nu o mai ascultă”.
 
Medicina clasei de rând. Cetăţenii germani, nemulÅ£umiÅ£i de vaccinul alternativ
Germania este în mare frământare din pricina vaccinării planificate împotriva gripei porcine. Limitarea pagubelor se numeÅŸte jocul de la Berlin de luni, în care politicienii se grăbesc să nege că beneficiază de un vaccin mai bun ÅŸi mai sigur, în comparaÅ£ie cu restul populaÅ£iei. Primele 50 milioane de doze au ajuns luni în Germania.
S-ar putea crede că sosirea în Germania a primelor 50 milioane de doze de vaccin împotriva gripei porcine poate fi motiv de sărbătoare.
Dar după ÅŸtirile de ultimă oră din week-end, cum că oficialilor guvernamentali de prim rang de la Berlin li se va administra un vaccin alternativ – considerat în general ca fiind mai sigur – s-a iscat o dezbatere despre un presupus sistem medical pe două categorii.
SPIEGEL a relatat în week-end că Angela Merkel, cancelar, o serie de miniÅŸtri ÅŸi alÅ£i oficiali guvernamentali vor beneficia de un vaccin produs de compania farmaceutică Baxter – acelaÅŸi vaccin pentru care a optat armata germană, după cum s-a relatat săptămâna trecută.
Tabloidul de largă circulaÅ£ie Bild a zugrăvit toată povestea pe prima pagină de luni, asigurându-ÅŸi cititorii că „specialiÅŸtii acuză guvernul” de oferirea germanilor de rând a unui tip de „medicină pentru clasa de rând”.
 
Febră şi dureri de cap
Controversa se axează pe un aditiv inclus în vaccinul produs de gigantul farmaceutic GlaxoSmithKline. Aditivul include o tulpină inactivă a întregului virus gripal, spre deosebire de fragmente de virus. Criticii spun că aditivul poate creÅŸte riscul de reacÅ£ii adverse la vaccinul gripal, cum ar fi febră ÅŸi dureri de cap.
Dimpotrivă, susÅ£inătorii susÅ£in că aditivul este sigur, iar utilizarea sa permite producătorului de medicamente să fabrice rapid mai multe doze de vaccin. Articolul din SPIEGEL a menÅ£ionat că vaccinul GlaxoSmithKline, cu aditiv, a fost supus mai multor teste decât versiunea Baxter.
Un purtător de cuvânt al Ministerului de Interne a relatat pentru SPIEGEL ca vaccinul Baxter a fost comandat pentru toate ministerele ÅŸi alte agenÅ£ii, precum ÅŸi pentru angajaÅ£ii Institutului Paul Ehrlich, autoritatea responsabilă pentru aprobarea vaccinurilor.
Purtătorul de cuvânt al dnei Merkel, Ulrich Wilhelm, a negat luni că acesteia i s-ar fi administrat un vaccin diferit de cel disponibil pentru populaÅ£ia de rând. El a declarat ca vaccinul Baxter a fost comandat acum patru luni, ca parte a unui acord încheiat în urmă cu un an ÅŸi nu are nimic de-a face cu preocupările recente legate de vaccinul GlaxoSmithKline.
 
Medicină pentru clasa de rând
Cu toate acestea, s-au ridicat unele voci. Potrivit specialistului medical al Partidului Verde, Biggi Bender, vaccinurile separate înseamnă
„riscuri mari pentru oameni, riscuri reduse pentru guvern. Nu e posibil ca într-o democraÅ£ie să existe acest tip de medicină pentru clasa de rând”.
Åži medicii de frunte s-au plâns de vaccinarea planificată. Åžeful Institutului de Igienă ÅŸi Sănătate Publică de la Universitatea din Bonn, Martin Exner, a declarat:
Faptul că politicienii ÅŸi funcÅ£ionarii publici de prim rang din ministere vor fi vaccinaÅ£i cu un alt vaccin decât ceilalÅ£i oameni este un semn înspăimântător. Politicienii trebuie să primească ÅŸi ei ceea ce recomandă”.
Virusologul Alexander Kekulé Hall de la Spitalul Universitar a declarat că „vaccinarea cu un alt vaccin a membrilor Guvernului Federal ÅŸi a autorităţilor este scandaloasă”.La rândul său, ÅŸi Ministerul de Interne a respins criticile acide. Un purtător de cuvânt al ministrului de Interne, Wolfgang Schäuble, a subliniat că, la vremea când s-a comandat vaccinul Baxter, diferenÅ£ele dintre cele două vaccinuri încă nu reprezentau o problemă. Institutul Paul Ehrlich ÅŸi-a susÅ£inut în repetate rânduri decizia de a oferi populaÅ£iei versiunea GlaxoSmithKline, cunoscută sub numele de Pandemrix.
 
„Presupusa ameninÅ£are”
Germania nu este singurul guvern care încearcă să stăpânească un posibil focar de gripă porcină – numele răspândit, deÅŸi inexact pentru virusul gripal H1N1. În ultimele săptămâni, Marea Britanie a înregistrat o creÅŸtere a numărului de cazuri. Prin urmare, Å£ara a achiziÅ£ionat 60 milioane de doze de Pandemrix. De la apariÅ£ia gripei porcine, au murit mai mulÅ£i oameni din SUA care prezentau simptome specifice, determinând guvernul să achiziÅ£ioneze 251 milioane de doze de vaccin împotriva gripei porcine de la diverÅŸi producători. AgenÅ£ia Europeană pentru Medicamente a aprobat recent utilizarea vaccinului Pandemrix, pe fondul îngrijorării pentru sezonul de iarnă care se apropie ÅŸi creÅŸterea prevăzută a cazurilor de gripă porcină.
Unii politicieni germani s-au alăturat cancelarului Merkel, declarând că nu optează pentru vaccinul alternativ. Ministrul Sănătăţii, Ulla Schmidt, a declarat în Bild, „Eu mă voi vaccina cu acelaÅŸi vaccin ca restul populaÅ£iei. Este exact ca celălalt vaccin aprobat, sigur ÅŸi eficient”.
Scandalul din week-end a înăbuÅŸit o a doua dezbatere, dezlănÅ£uită în ultimele săptămâni în Statele Unite ÅŸi care a avut ecou ÅŸi aici, în Germania: dacă un astfel de program masiv de vaccinare este în primul rând necesar sau nu.
Potrivit lui Wolf-Dieter Ludwig, preÅŸedintele Comisiei pentru medicamente din AsociaÅ£ia medicală germană, campania de vaccinare este un „scandal”.
Autorităţile medicale au căzut în cursa unei campanii făcute de companiile farmaceutice, care pur ÅŸi simplu vor să câÅŸtige bani de pe urma unei aÅŸa-zise ameninţări”, a declarat acesta pentru SPIEGEL.
 
 

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.